Şocant! A fost descoperit cornul unui dinozaur care a trăit pe Pământ în urmă cu 33.000 de ani, odată cu oamenii! Încă o dată, ştiinţa ne minte că dinozaurii au murit acum 65 de milioane de ani!


triceratopsScriam în 2010 2 articole (Dinozaurii au existat odată cu oamenii? Misterul de la Paluxi şiDinozaurii au trăit împreună cu oamenii, şi nu în urmă cu sute de milioane de ani) în care arătam că este foarte posibil ca dinozaurii să nu fi murit în urmă cu 65 de milioane de ani, aşa cum ne învaţă ştiinţa, ci au trăit odată cu oamenii până în urmă cu câteva mii de ani. Iată doar câteva dovezi în care îmi susţineam această ipoteză:

* Oamenii de ştiinţă din fosta Uniune Sovietică au făcut publică descoperirea unei pietre care conţinea mai mult de 2.000 de urme de picior de dinozaur, împreună cu urme de picior de om. Evident, ambele urme au fost făcute în noroi sau nisip şi apoi s-au solidificat de-a lungul timpului. Dacă există şi urme de oameni, aceasta înseamnă că oamenii şi dinozaurii au trăit în acelaşi timp!

* Râul Paluxy din Texas curge prin mijlocul Parcului Naţional “Dinosaur Valley”, celebru în lume pentru că el conţine numeroase urme de dinozauri. Dar nu numai urme de dinozauri, ci şi de oameni, acestea din urmă fiind găsite nu numai în aceeaşi formaţiune, dar unele din ele se suprapuneau evident cu paşii de dinozauri. Ceea ce demonstrează, fără de tăgadă, că dinozaurii şi oamenii au trăit în acelaşi timp!

* Aţi auzit de mozaicul Nilului de la Palestrina? El reprezintă un mozaic elenistic care înfăţişează fluviul Nil din Etiopia (de unde izvorăşte) şi până în Marea Mediterană. El are o lungime de 5,85 de metri şi o înălţime de 4,31 de metri, şi a fost descoperit în oraşul italian Palestrina la începutul secolului al XVII-lea. Nu se ştie exact anul în care a fost realizat acest mozaic, dar se pare că el are o vechime de cel puţin 2.000 de ani. Mozaicul prezintă înfăţişări ale grecilor ptolemaici, ale etiopienilor negri aflaţi la vânătoare şi înfăţişează şi diverse animale de-a lungul fluviului Nil. La un moment dat, se poate observa clar cum o creatură, ce seamănă foarte mult cu un dinozaur, este vânată de către oameni.

* Gândirea tradiţională a paleontologiştilor este aceea că, atunci când dinozaurii au murit şi au devenit fosile, ţesuturile moi nu s-au păstrat, iar oasele s-au transformat în “pietre”, prin înlocuirea graduală a întregului material organic cu minerale. O nouă descoperire a unui profesor de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord ar putea schimba însă această teorie. Dr. Mary Schweitzer, profesor-asistent de paleontologie, a reuşit izolarea cu succes a unor ţesuturi moi al unui femur aparţinând unui dinozaur (Tyrannosaurus rex) de 68 de milioane de ani. Ţesutul nu numai că a rămas intact, dar în interior s-au descoperit vase de sânge, precum şi alte celule (…) Teoriile curente spun că moleculele organice nu pot rezista mai mult de 10.000 de ani. (…) Schweitzer speră ca cercetările ulterioare să dezvăluie dacă acele structuri moi reprezintă celulele originale, şi, dacă este aşa, acele celule conţin ele informaţii genetice?

O ştire foarte recentă, mai adaugă încă o dovadă că dinozaurii au trăit până recent pe Pământ şi nu doar până în urmă cu 65 de milioane de ani. Un corn al unui dinozaur Triceratops a fost descoperit în regiunea Dawson, statul Montana din SUA. El a fost datat în mod controversat ca având aproximativ 33.500 ani vechime, ceea ce pune la îndoială faptul că dinozaurii au murit în urmă cu aproximativ 65 milioane de ani. Această constatare ar sugera că primii oameni ar fi putut merge pe Pământ alături de temutele reptile.

Cornul acestui Triceratops a fost excavat în mai 2012 și expus la Muzeul Fosilelor. Muzeul, care din anul 2005 colaborează cu Grupul Paleocronologic, o echipă de consultanți în geologie, paleontologie, chimie, inginerie și educație, a trimis o mostră din porțiunea exterioară a cornului șefului acestui grup, Hugh Miller, la cererea acestuia, pentru a efectua o datare cu carbon-14 radioactiv.

Miller a trimis proba la Universitatea din Georgia, Centrul pentru Studii Aplicate de Izotopi. Rezultatul a fost şocant: cornul are o vechime de 33.570 de ani! Triceratops, un nume care înseamnă „chip cu trei coarne”, a fost un gen de dinozaur erbivor, care ar fi apărut pentru prima dată acum 68 de milioane de ani şi care ar fi dispărut odată cu extincţia dinozaurilor, în urmă cu 65 de milioane de ani. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă de la Grupul Paleocronologic, care efectuează cercetări cu privire la „anomaliile științei”, susțin că dinozaurii nu au murit acum 65 de milioane de ani şi că deţin dovezi că ei au mai trăit până acum 23.000 de ani!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock