Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cât de adevărat este păianjenul congolez gigant ce măsoară 1,5 metri?

107

Untitled - 1Par ca nişte păianjeni scăpaţi din coşmaruri. Se numesc “J’ba FoFi” (ce înseamnă “păianjen gigant” într-un dialect din Africa Centrală). Dar cât de mari sunt aceşti păianjeni? Site-ul Hellum ne prezintă răspunsul, într-un material foarte interesant.

Mulţi oameni, dacă sunt întrebaţi să definească ce înseamnă un păianjen gigant, răspund că e unul mai mare decât mâna lor. Alţii se gândesc la păianjenul care se hrăneşte cu păsări şi care trăieşte în pădurile amazoniene. Având 8 picioare, acest păianjen măsoară 30 de centrimetri în diametru. Dar aceşti oameni sunt încă foarte indulgenţi. Întrucât, se pare că există în lume un păianjen cu adevărat gigant: se spune că, împreună cu picioarele sale, măsoară în diametru 1,5 metri! Parcă pare desprins dintr-un film SF!

Conform criptozoologilor (cercetători care studiază creaturi necunoscute ce nu au fost încă recunoscute de ştiinţă), cei mai mulţi J’ba FoFi trăiesc în Congo. Multe poveşti descriu cum aceşti păianjeni sapă un tunel sub rădăcinile copacilor pe care-l camuflează cu frunze. Apoi, ei creează o plasă aproape invizibilă între vizuina lor şi un copac din apropiere. Nefericitele victime, odată ce trec prin apropierea plasei, vor alerta păianjenul, care le vor prinde în plasa sa.

Se pare că ouăle de J’ba FoFi sunt de culoare galben-alb şi au forma unor alune. Cei care pretind că au văzut aceşti păianjeni giganţi, afirmă că puii de J’ba FoFi sunt galbeni strălucitori, iar când ajung la maturitate, culoarea lor devine închisă spre maronie.

Indigenii din Congo, acolo unde se crede că ar trăi acest păianjen, spun că J’ba FoFi a fost odată o specie foarte comună, dar între timp, a devenit una foarte rară. Nu doar congolezii susţin existenţa acestei specii, ci chiar şi occidentalii care au ajuns în Congo. Într-o carte scrisă de George Eberhart, se relatează experienţa unor englezi ajunşi în această ţară africană:

“R.K. Lloyd şi soţia sa mergeau cu maşina în anul 1938 pe un drum din Congo-ul belgian, până când au văzut un ceva imens în faţa lor. Prima dată s-au gândit că e o maimuţă sau o pisică, dar şi-au dat seama că era un păianjen care avea diametru de aproape 1 metru”.

Parcă n-aş vrea să mă întâlnesc în viaţa mea cu un asemenea păianjen…

Orgoni Crystal