Cercetătorii confirmă: câinii pot simţi oamenii răi!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Câinele tău a fost vreodată ostil față de anumiți oameni? Oamenii de știință par să fi dovedit că aceste animale inteligente pot detecta indivizi periculoși. Un studiu destul de sofisticat publicat în „Neuroscieηce in Biobehavioral Reviews” în 2018, a constatat că mulţi câini pot spune diferența dintre o persoană bună și o persoană rea.

Experimentul a fost condus de dr. Akiko Takaoka, de la Departamentul de Psihologie al Universităţii din Kyoto (Japonia), concluzionând refuzul câinilor de a mai avea încredere într-o persoană care a mințit-o. S-a mai constatat faptul că aceste animale nu ar primi niciun răsfăț de la oamenii care au fost răi sau lipsiți de respect. De fapt, în afară de neîncredere în ei, câinii au ignorat în mod categoric acest tip de oameni. Cu suficient antrenament și răsfățuri pentru o treabă bine făcută, câinii sunt capabili să deosebească fețele fericite de cele triste, chiar și fețe umane pe care nu le-au întâlnit în timpul dresajului.

Într-un alt studiu efectuat pe 694 de persoane, oamenii de știință au descoperit o legătură între starea emoțională a unei persoane și probabilitatea de a fi mușcată de câine. Oamenii stabili din punct de vedere emoțional și încrezători nu sunt mușcați la fel de des ca cei care se simt anxioși faţă de câini.

Totodată, s-a mai constatat că mulți proprietari de câini au raportat că animalele lor de companie au acordat o atenție deosebită părții corpului lor afectate de cancer. Nasurile foarte fine ale câinilor pot simți schimbările rapide ale nivelului de zahăr din sânge, deoarece modifică mirosul respirației și pielii unei persoane afectate.

Pentru a vedea despre ce este vorba, urmăriți videoclipul de mai jos:


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock