Locuitorii invizibili ai mărilor şi oceanelor – cine sunt ei?

  •  
  •  
  •  
  •  

Omul trăieşte pe uscat, însă o mare parte a Terrei este esenţialmente lichidă. Mările şi oceanele acoperă mai mult de trei sferturi din suprafaţa globului: mai exact 350 milioane de kilometri pătraţi, cifră nesemnificativă în sine, deşi ar fi mai importantă dacă s-ar considera că în ocean, spaţiul nu se măsoară în kilometri pătraţi, ci în kilometri cubi. Adâncimea medie a mărilor şi oceanelor este de 4.000 de metri; dacă traducem această cifră în kilometri cubi, vom obţine un număr cu adevărat uluitor, circa 1.300 milioane de kilometri cubi de apă.

Prin urmare, Pământul este o planetă acvatică şi ar trebui să se numească mai degrabă Marea. Un vizitator extraterestru, care, venind din spaţiul extraterestru s-ar apropia de globul terestru prin emisfera ocupată de imensul Ocean Pacific, ar crede că a întâlnit o planetă în care apa domină ca o stăpână pete toate celelalte elemente. Dar, dacă acest vizitator ar dori să se ascundă, adâncimile oceanice i-ar oferi nişte locuri ideale.

Cu toate că fundul mărilor şi oceanelor a început să fie explorat, suprafaţa marină este atât de imensă, încât reprezintă un volum spaţial incredibil de vast. Oceanografii eminenţi o recunosc: din adâncurile oceanului cunoaştem doar nişte puncte izolate, împrăştiate pe ici-colo pe hărţile marine.

Specialistul Ivan Sanderson a mers chiar mai departe, afirmând că acest univers lichid are propriii săi locuitori, rezidenţii săi invizibili (“Invisible Residents”).

După cum ştim, acest imens univers lichid nu numai că este locuit de specii care, prin numărul lor, le depăşesc pe cele terestre, ci este şi leagănul vieţii. Arborele vieţii, imens ramificat azi, îşi are rădăcinile în ancestrala mare. Dar acest mediu imens oferă un refugiu ideal, celor care din prudenţă, din teamă sau pur şi simplu pentru îndeplinirea unui plan nu vor să se prezinte în mod deschis în faţa fiinţelor umane.

Şi apropo de creaturile necunoscute din mări şi oceane… sunt ele care emit sunete bizare, captate din fundul apelor? Vedeţi articolul meu pe această temă – Sunete misterioase din adâncul oceanelor lumii! Ce se ascunde acolo? Creaturi gigantice necunoscute sau baze subacvatice ale extratereştrilor?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu