Uimitorul liliac-vampir, o specie rară care trăieşte în tunelurile strâmte de sub templele mayaşe


Adânc, în pădurile mayaşe din Mexic, trăiește o specie rară de liliac – Vampyrum spectrum – liliacul vampir fals. Puține se ştiu despre aceste mamifere carnivore, deoarece stilul lor de viață nocturn și habitatele îndepărtate le fac să fie extrem de greu de studiat.

Acest lucru însă nu i-a împiedicat pe biologul Rodrigo Medellin și pe fotograful Anand Varma să studieze această specie. Într-un documentar scurt, intitulat „În căutarea lui Tzotz”, Medellin, profesor de ecologie la Universitatea din Mexic, și fotograful Varma, în cadrul unei studiu realizat pentru National Geographic, au petrecut mai multe luni pe ruinele antice și în peșterile labirintice din Yucatan, pentru a da de urma creaturilor misterioase înaripate, pe care mayaşii le-au numit „Tzotz”.

„Prin cercetarea doctorului Medellin și prin incredibila abilitate vizuală a lui Anand, am fost martorii mai multor comportamente noi, care nu au fost văzute niciodată de oamenii de știință”, a declarat Jaacks, realizatorul acestui documentar. „Am petrecut destul de mult timp înghesuiți într-un tunel mic, în interiorul unui templu mayaş de 800 de ani vechime, în întuneric aproape total. A auzi un liliac cu o anvergură a aripilor de 80 de cm, care zboară peste tine în încăperi strâmte, a fost cu totul uimitor … Fiind în prezența acestor lilieci, se creează un sentiment de inspirație”.

Vedeţi mai jos mini-documentarul despre aceşti lilieci.

Sursa articolului (traducerea şi adaptarea proprie): theatlantic.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO