Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Plante misterioase şi necunoscute din India şi China, şi din care se poate obţine elixirul nemuririi

373

blankPe această mare planetă, există nenumărate specii de plante, multe dintre ele având utilizări remarcabile în lumea medicinei şi chiar chiar a magiei. Dar, totodată, se pare că există (sau a existat) şi plante care încă nu au fost descoperite, aflate în locurile îndepărtate ale lumii noastre, cu proprietăţi pe care nu le putem încă imagina. Unele dintre aceste plante ar avea efecte și puteri incredibile, sau cel puţin aşa putem afla din diferite legende.

Misterioasa ciupercă Lingzhi

O utilizare foarte căutată a plantelor este cea a obţinerii nemuririi, acest lucru fiind urmărit de-a lungul secolelor în culturile din întreaga lume. În China antică, căutarea unui elixir de nemurire care folosea plante și ierburi ca şi ingrediente, a fost un scop major al alchimiştilor din toată țara. În textele vechi, care datează încă din secolul al V-lea, se menționează un elixir al vieții care folosea drept ingredient-cheie o ciupercă misterioasă, cunoscută sub numele de Lingzhi, care ar conferi nemurire, prin oprirea completă a procesului de îmbătrânire.

Unii practicanți de medicină tradițională, alchimiști și vrăjitori ar fi ştiut locurile îndepărtate de pe Muntele Penglai, unde creștea ciuperca misterioasă și foarte rară. Numai acești maeştri ezoterici știau unde se aflau ciupercile, cum arătau, cum să le cultive și ce rețetă exactă pentru elixir puteau să facă din ele. Acesta era un secret bine păzit, ce nu putea fi divulgat nici măcar împăraților. Mulți aventurieri au căutat singuri ciupercile misterioase, având doar o idee foarte vagă despre cum arătau, dar nu se ştie dacă au găsit vreodată vreo cale de a face legendarul elixir al nemuririi. Deși diferite specii de ciuperci sunt într-adevăr folosite în medicina tradițională chineză, pentru o varietate de afecțiuni, adevărata identitate a acestei specii de ciuperci Lingzhi rămâne un mister.

Legendara băutură indiană Amrita

La indieni, există o altă băutură legendară numită Amrita sau Soma, despre care s-a spus că oferă nemurire, fiind făcută din plante necunoscute. Se spune că băutura miraculoasă a fost consumată de zei pentru a-și atinge viața veșnică și, deși rar, au existat şi ocazii în care muritorii au reușit să bea băutura și să obțină și nemurirea. Deşi există numeroase exemple în textele antice hinduse în care se vorbeşte despre Amrita, este un mister complet cu privire la planta folosită, decât nişte indicii criptice că ea ar creşte în munți. La fel de misterioasă este şi procedura de pregătire a băuturii, tot ceea ce se mai ştie este că aceasta trebuie să fie filtrată prin lână şi amestecată cu laptele de vacă.

Botanicii au speculat că planta din care este făcută Amrita ar fi fost una care produce halucinații sau stări modificate ale conștiinței. Alții au susținut că planta era cel mai probabil una din genul Ephedra, care produce alcaloizi ca efedrina și pseudoefedrina, și care sunt utilizate în medicamentele tradiționale ale multor culturi. Dacă, într-adevăr, Amrita era făcută din acest gen de ciuperci probabil că nu vom ști niciodată.

Orgoni Crystal