Por-Bajin, cetatea misterioasă construită în mijlocul unui lac din Siberia, departe de orice urmă de civilizaţie! Cine a făcut-o şi cu ce scop?


cetatea-din-siberiaEste una dintre siturile arheologice cele mai misterioase din Rusia: un complex antic aflat pe o mică insulă, în centrul unui lac situat în munții din sudul Siberiei. Şi se numeşte Por-Bajin.

La prima vedere, pare a fi o cetate antică, perimetrul său de ziduri înalte construite păstrând la distanţă dușmanii. Cu toate acestea, alții au propus ca structura veche de 1300 de ani să fie un palat de vară, o mănăstire, un centru de ritual sau un observator astronomic. Totuşi, la mai mult de un secol după redescoperirea acestuia, experții nu înțeleg secretele acestor ruine enigmatice.

Cel mai probabil, complexul a fost construit în anul 757 d.Hr., acesta fiind situat în mijlocul lui Tere-Khol, un lac de mare altitudine. Arheologii au găsit acolo tăbliţe de lut de picioare umane, desene colorate pe tencuiala pereților, porți gigantice și fragmente de lemn arse. Dar nicio descoperire nu a oferit încă un răspuns definitiv cu privire la scopul pentru care a fost construită structura.

Se pare că acest complex antic a fost construit în perioada Imperiului de nomazi Uighur Khagante (744-840), dar nu este clar de ce nomazii au construit o cetate într-un astfel de loc solitar, departe de așezările umane mari și de rutele comerciale. De asemenea, arhitectura ridică multe întrebări, pentru că seamănă cu un model chinezesc de oraş-palat.

Por-Bajin, care se traduce prin „casa de lut” în limba locală tuvan, este situat la granițele Rusiei cu Mongolia. Cetatea stă pe o mică insulă într-un lac aflat între munții Sayan și Altai, în sudul Siberiei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock