Iată albina-gigant, care e de 4 ori mai mare decât albina obişnuită! S-a crezut a fi dispărută definitiv, dar ea a fost redescoperită…


A existat odată pe această planetă o albină uriaşă (Albina gigantă a lui Wallace) care n-a mai fost văzută din 1981. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit această albină considerată a fi dispărută în ianuarie 2020, în provincia indoneziană Nord Maluku, din insulele Maluku. Albina gigantă poartă numele ştiinţific de Megachile pluto.

Nu se prea cunosc multe din obiceiurile acestei insecte foarte rare. Albinele au o lungime de aproximativ 3,5 centimetri, și ele îşi construiesc cuiburi în copaci – a scris Adam Messer, cercetător la Departamentul de entomologie al Universităţii din Georgia (SUA) în 1984. Messer a fost ultimul om de știință care s-a documentat despre aceste albine – până acum.

Albina gigantă a lui Wallace este de aproximativ 4 ori mai mare decât o albină europeană de miere. „Redescoperirea lui Messer este nemaipomenită, dar noi încă nu știm nimic despre această insectă extraordinară”, a declarat Eli Wyman, entolog la Universitatea Princeton și unul dintre cercetătorii care au redescoperit albina pierdută.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): livescience.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock