Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Forme de viaţă ciudate au fost găsite în interiorul unor cristale gigantice subterane din Mexic

159

blankPrinse în cristalele masive adânci dintr-o peșteră mexicană, s-au descoperit creaturi enigmatice care există în fier, sulf și alte substanțe chimice. Cercetătorii spun că formele de viaţă microbiene sunt noi în ştiinţă, dar au fost ascunse de zeci de mii de ani.

În cazul în care descoperirea aceasta va fi verificată, aceasta se va adăuga dovezilor că viața microbiană pe Pământ poate suferi condiții mai aspre în locuri izolate, decât oamenii de știință au considerat anterior că ar fi posibil.

“Aceste organisme au fost inactive, dar viabile pentru perioade semnificative din punct de vedere geologic si pot fi eliberate din cauza altor procese geologice”, explică directorul Institutului NASA pentru Astrobiologie, Penelope Boston. “Acest lucru are efecte profunde asupra modului în care încercăm să înţelegem istoria evoluţiei vieţii microbiene pe această planetă”.

Cu toate acestea, o astfel de descoperire ridică îngrijorări cu privire la căutările noastre ale vieţii dincolo de această planetă (de exemplu, pe Marte), în ciuda faptului că navele spațiale sunt sterlizate în mod riguros în timpul unei misiuni. “Cum ne asigurăm că misiunile de detectare a vieții vor detecta viața adevărată a lui Marte din lumile înghețate şi nu viața de pe planeta noastră, de fapt?” se întreabă Boston.

Microbii au fost găsiţi în interiorul Peşterei de Cristale, care face parte din mina Naica din nordul statului Chihuahua (Mexic). Cercetătorii au reuşit să preleveze probe din interiorul cristalelor, găsind microbi în stare latentă care au o vechime cuprinsă între 10.000 și 50.000 de ani.

Totuşi, nu toţi cercetătorii cred că aceşti microbi sunt cei “veritabili” de acum 10.000-50.000 de ani. De exemplu, microbiologul Lopez-Garcia, de la Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică, crede că există pericolul de contaminare în timpul forajului cu microorganisme atașate la suprafața acestor cristale.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): news.nationalgeographic.com/2017/02/crystal-caves-mine-microbes-mexico-boston-aaas-aliens-science/

Orgoni Crystal