Incredibil cum arăta „Internetul primitiv” în anul 1981! Aşteptai 6 ore ca să citeşti un ziar şi plăteai 30 de dolari pentru asta!


Acum putem citi aproape instantaneu orice revistă sau ziar naţional sau internaţional, pe calculator, tabletă sau telefon mobil, prin intermediul Internetului. A accesa un articol on-line în doar câteva secunde ni se pare, în zilele noastre, a fi ceva normal, dar nu aşa a fost de la bun început. Vreţi să ştiţi cum se puteau citi ziarele on-line în SUA, în anul 1981, deci acum 36 de ani, atunci când Internetul nu exista deloc, ci erau doar nişte reţele separate de calculatoare? Am tradus şi am adaptat pentru dvs. un reportaj din 1981, publicat pe YouTube. Eu zic că e extrem de interesant…

* Imaginaţi-vă că vă beţi cafeaua acasă, în faţa calculatorului, citindu-vă ziarele. Ei bine, acesta nu e un lucru prea îndepărtat pe cât ar părea să fie. Mai multe cotidiene din San Francisco au investit pentru a oferi acest serviciu. Reporterul ştiinţific Steve Newman a descoperit că deja o persoană foloseşte noul sistem.

(Vă daţi seama! În 1981, exista un utilizator care citea ziarele on-line şi acest lucru părea a fi deja un mare eveniment!)

* Aflat la etajul 17 în apartamentul său din North Beach, Richard Halloran formează un număr local care îl va conecta cu un computer în Columbus, Ohio. În acelaşi timp, editorii de la „San Francisco Examiner” programează ediţia curentă a ziarului în acelaşi computer din Ohio.

* Când conexiunea telefonică dintre cele două terminale este realizată, se creează cea mai nouă formă de jurnalism electronic. Pe televizorul lui Halloran se vede toată ediţia printată din „San Francisco Examiner”, cu excepţia fotografiilor şi a reclamelor.

* La ora actuală, 8 ziare naţionale se află în reţeaua de calculatoare şi, în următoarele săptămâni, se vor mai adăuga încă 3 ziare.

* În prezent, există între 2.000 şi 3.000 de proprietari de calculatoare în Bay Area şi, până în prezent, 500 de cititori au răspuns afirmativ intenţiei de a citi electronic ziarele.

* Richard Halloran: „Sunt foarte încântat de potenţialul acestui sistem, nu numai pentru că putem vedea ziarul pe televizor, dar şi pentru faptul că putem copia şi salva ceea ce ne interesează pe hârtie”.

* Specialiştii preconizează că în viitor toate revistele şi ziarele vor putea fi citite pe calculator, dar o să mai dureze nişte ani.

* Însă, pentru a downloada întreaga ediţie tipărită a unui ziar era nevoie de 2-6 ore, la un cost de 5 dolari/oră (după ora 18).

P.S. Vă daţi seama cum era „Internetul” în epoca sa primitivă de existenţă? Ca să citeşti articolele dintr-un singur ziar trebuia să ai răbdare cel puţin 2 ore şi să plăteşti cel puţin 10 dolari, dacă nu 30 de dolari pe zi. Incredibil cum s-a ajuns cu tehnologia în ziua de azi, după 36 de ani. Oare cum va fi după alţi 36 de ani, adică prin anul 2053?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO