NASA a descoperit o galaxie îndepărtată extrem de luminoasă! Cercetătorii spun că „de vină” ar fi o gaură neagră masivă… nu s-au gândit însă la posibilitatea existenţei unor tehnologii extraterestre incredibile!

  •  
  •  
  •  
  •  

galaxie luminoasaO galaxie strălucitoare îndepărtată, cu lumină infraroşie, la fel de luminoasă ca 300 de miliarde de sori a fost descoperită, folosind datele navei NASA WISE, cea care explorează spaţiul cosmic în lumina infraroşie. Galaxia, care aparține unei noi clase de obiecte recent descoperite de WISE – denumite „Galaxii în infraroșu extrem de luminoase sau ELIRG” – este galaxia cea mai luminoasă găsită până în prezent.

„Suntem martorii unei faze intense de evoluție galactică”, a declarat Chao-Wei Tsai de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California (ce aparţine de NASA), autorul principal al unui nou raport care a apărut în numărul din 22 mai al revistei „Astrophysical Journal”. „Această lumină orbitoare poate proveni din gaura neagră aflată în creştere din interiorul galaxiei”, a mai spus cercetătorul.

Galaxia, cunoscută sub numele de WISE J224607.57-052635.0, poate avea o gaură neagră gigant în interiorul ei. Găurile negre supermasive cresc având gaze în jurul lor, dispuse sub forma unui disc. Discul se încălzește la temperaturi de milioane de grade, ejectând energii mari, vizibile, ultraviolete, și sub formă de raze X. Lumina este blocată de praful din jurul ei. Cum praful se încălzește, rezele infraroşii devin detectabile.

Găurile negre imense se găsesc des în galaxii, dar găsirea unei găuri negre atât de mari şi atât de îndepărtate în Cosmos este un lucru rar. Deoarece lumina din galaxia de care am vorbit mai sus a călătorit 12,5 miliarde de ani pentru a ajunge la noi, astronomii vad obiectul așa cum a fost el în trecut.

Sursa: Sciencedaily.com

P.S. Datorită găurii negre este acea galaxie atât de luminoasă sau poate că o civilizaţie extraterestră extrem de avansată a făcut-o să fie aşa, folosind nişte tehnologii incredibile pentru noi?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page