Un satelit NASA a fotografiat nişte linii misterioase pe fundul Mării Caspice! Explicaţia: urme lăsate de gheaţă! Dar nu era să recunoască că e vorba de semne ale OSN-urilor, adică Obiecte Subacvatice Neidentificate…


linii bizare Marea CaspicaMarea Caspică este cel mai mare lac de pe Pământ, așezat la hotarul Europei și Asiei și este numit mare datorită dimensiunilor sale foarte mari. Marea Caspică reprezintă un lac lipsit de scurgere, cu o suprafaţă de 371.000 km² şi o adâncime maximă de 1025 metri.

Un arhipelag al Mării Caspice se numeşte „Tyuleni”, însă acesta a devenit deodată unul misterios, după ce un satelit NASA a fotografiat mai multe linii ciudate şi haotice care cutreieră apa din jurul arhipelagului. Ele au fost observate de către oamenii de știință de la Centrul de Zboruri Spaţiale Goddard al NASA, iar liniile care traversează cel mai mare corp interior de apă din lume s-au dovedit a fi uimitoare.

Imaginea bizară a fost obţinută de către satelitul NASA Landsat 8. Avem însă o explicaţie pentru ea? Oamenii de ştiinţă spun că da, liniile uluitoare datorându-se unui proces denumit „scobitură de gheaţă”. Apa din această regiune a Mării Caspice este foarte mică, având doar 3 metri adâncime, iar gheaţa mării de la suprafaţă este şi ea relativ subţire, având doar 50 de centimetri grosime. De-a lungul timpului, vânturile și curenții oceanici pot sculpta gheața sub formă de modele zimțate cunoscute care pot ajunge, uneori, pe fundul mării. Când vântul suflă gheața plutitoare de deasupra mării, părțile proeminente de gheaţă de dedesubt pot crea modele de linii pe fundul mării, aşa cum se pot observa în imaginea din satelit.

Sursa: Live Science.com

P.S. OK, NASA s-a grăbit să dea această explicaţie ştiinţifică, pentru ca imaginea misterioasă (la prima vedere) să nu fi scăpat pe Internet şi să dea naştere la tot felul de interpretări. Iar una din ele ar fi aceasta: de fapt, urmele de pe fundul Mării Caspice nu sunt altceva decât semne lăsate de OSN-uri (Obiecte Subacvatice Neidentificate), care se spune că ar exista pe fundul mărilor, oceanelor şi lacurilor.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO