Vă poate omorî sau paraliza instantaneu! El este „păianjenul-banană”, cel mai veninos păianjen din lume!


paianjenul bananaAcum câteva luni, vorbeam în cadrul acestui articol (Un păianjen cu adevărat gigantic trăieşte prin jungla din Congo! J’ba Fofi este un păianjen cu abdomen violet şi picioare de 1,5 metri înălţime!) despre un adevărat record în natură, adică prezenţa în jungla congoleză a unui păianjen cu picioare de 1,5 metri… un gigant!

Astăzi vom vorbi despre unul dintre cele mai periculoşi păianjeni din lume şi asta pentru că muşcătura sa, ce conţine venin, poate fi mortală pentru om! Specia se numeşte „Păianjenul călător brazilian” şi ea poate fi întâlnită în special în America Centrală şi în Tropicul de Sud. Cunoscut şi sub numele de „Păianjenul-banană”, Cartea Recordurilor l-a înregistrat ca fiind cel mai veninos păianjen din lume. Se pare că în 9 din 10 muşcături, păianjenul injectează veninul în victimă.

El poate fi găsit oriunde: în case, în mașini sau în bananieri. Veninul său este atât de puternic, încât poate lăsa o persoană paralizată sau decedată pentru că nu mai poate respira. Simptomele cunoscute constau în probleme de respirație, pierderea controlului muscular, inflamație și durere intensă. Deși toate aceste simptome pot duce la deces sau la leziuni severe ale trupului, veninul acestui păianjen a fost studiat pentru a fi, eventual, utilizat ca tratament pentru… disfuncţiile erectile!

Aşadar, dacă veţi călători în Brazilia, aveţi grijă! Mare grijă…


Lasă un comentariu