Un păianjen cu adevărat gigantic trăieşte prin jungla din Congo! J’ba Fofi este un păianjen cu abdomen violet şi picioare de 1,5 metri înălţime!


paianjen gigantÎn casele noastre, e aproape imposibil să nu găsim câte un păianjen mic, iar aceste fiinţe sunt, de obicei, inofensive pentru noi. Şi asta pentru că nu am făcut cunoştinţă (încă) cu J’ba Fofi, un păianjen cu adevărat gigantic şi care ne-ar produce oricând fiori pe şira spinării doar să-l vedem. Din fericire însă pentru noi, aceşti păianjeni se pare că trăiesc doar în pădurile tropicale întunecate din Congo.

Potrivit localnicilor, aceste arahnide gigantice sunt de culoare maro, cu abdomenul violet și pot creşte până la dimensiuni enorme, având picioarele lungi de aproape… 1,5 metri! E de ajuns să ştim acest lucru pentru a o rupe la fugă, atunci când am vedea un J’ba Fofi! Tot localnicii din zonă ne asigură că aceste creaturi uriaşe erau larg răspândite în vremuri, dar acum ele sunt rareori întâlnite.

Intrigat de aceste legende ale triburilor locale, celebrul naturalist William J. Gibbons s-a dus în zonă pentru a investiga. Iată ce ne spune:

În această a treia expediție în Africa Ecuatorială am profitat de ocazie pentru a întreba localnicii dacă știu de existenţa unor astfel de creaturi – păianjenii giganţi. Ei mi-au vorbit de J’ba Fofi, care este un păianjen uriaş. Ei au descris păianjenul ca fiind, în general, maro la culoare, având un abdomen violet. Ei cresc la o dimensiune enormă, având o deschidere a picioarelor de cel puțin 1,5 metri. Arahnidele gigant îşi fac un adăpost format din frunze ce au aspectul unei colibe ​​tradiționale de pigmei, și ţes o pânză circulară foarte puternică între doi copaci.

Există un număr estimat de 7,7 milioane de specii de animale care trăiesc pe Pământ. Doar aproximativ 1 milion dintre acestea au fost numite și clasificate. Cine știe câte au rămas să mai fie descoperite?

Nevertebratele gigant au fost o realitate în trecut, atunci când atmosfera Pământului a avut un conținut mai ridicat de oxigen. Poate că unele dintre ele au reușit să supraviețuiască şi până astăzi, dar știința încă nu a reuşit să le descopere.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO