O, păianjenilor, ne produceţi repulsie cu picioarele voastre păroase, dar n-am putea trăi fără voi…


Data viitoare când mai vedeţi în casă vreun păianjen care ţese o pânză de păianjen, gândiţi-vă la partea bună a lucrurilor. Păianjenii vă scapă de o mulţime de insecte şi de dăunători.

Un nou studiu publicat afirmă că păianjenii pot mănca de la 400 până la 800 de milioane de tone de insecte în fiecare an. Pentru comparație, întreaga populație umană consumă circa 400 de milioane de tone de carne și de pește în fiecare an.

„Estimările noastre pentru prada devorată de păianjeni par să fie aceleaşi ca și prada ucisă de balene în oceanele lumii, care a fost estimată a fi de 280-500 de milioane de tone pe an”, au scris autorii studiului în „The Science of Nature”.

Carnivorele cu opt picioare mănâncă o cantitate uimitoare de insecte și dăunători care transmit boli sau paraziți, având astfel un rol foarte important. Păianjenii au, de asemenea, mecanisme stranii de supraviețuire. Ei au fost găsiţi în mai multe insule din Oceanul Arctic, în cele mai fierbinți deșerturi, la altitudinile cele mai mari, în mlaștini, dune de nisip și în alte tipuri de habitate extreme.

„Nu există nicio zonă de pe această planetă în care păianjenii să lipsească”, au scris cercetătorii, Martin Nyffeler, de la Universitatea din Basel si Klaus Birkhofer de la Universitatea din Lund (Suedia). Cercetătorii estimează că există, probabil, în jur de 25 de milioane de tone de păianjeni în întreaga lume.

Sursa (traducerea şi adaptarea): wcpo.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO