Nu vi se pare ciudat că NASA trimite o navă spaţială pentru a studia o piatră spaţială obişnuită aflată la marginea sistemului nostru solar?


Următoarea țintă a sondei NASA New Horizons este o stâncă spațială cu proprietăți destul de interesante. După ce a studiat acum 2 ani (2015) mini-planeta Pluto, nava spaţială se îndreaptă către MU69 – un obiect spaţial din Centura Kuiper, cu care New Horizons se va întâlni pe 1 ianuarie 2019.

Măsurând în jur de 50 de kilometri diametru și cu o orbită în jurul Soarelui de 295 de ani, această piatră spațială enigmatică va fi cel mai îndepărtat obiect vizitat vreodată în istoria zborurilor spaţiale.

Acum, având posibilitatea recentă de a observa MU69 care a trecut prin faţa unei stele, astronomii au scos la iveală că noua țintă a sondei spaţiale e altceva decât pare. În mod surprinzător, mai degrabă decât să fie un obiect sferic singuratic, MU69 pare a fi un „sferoid extrem de alungit“, ceea ce înseamnă că este similar ca formă cu o minge de fotbal dezumflată.

În plus, el poate fi două obiecte, nu unul. Această nouă descoperire este pur şi simplu spectaculoasă.

Sursa: NASA.gov

P.S. Totuşi, din această ştire oficială eu văd altceva. Mi se pare curios că NASA îşi trimite o navă spaţială pentru a studia o rocă spaţială total neimportantă. O fi altceva pe această piatră, iar NASA doreşte să afle mai multe din secretele ei?


Lasă un comentariu