Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Britanicul care a trăit 113 ani ne-a dezvăluit secretul longevităţii sale: a fumat, a băut whisky şi a făcut amor cu „femei sălbatice”


În iunie 2009 a murit, în somn, la 113 ani şi 274 de zile, cel mai bătrân om din lume, britanicul Henry Allingham.

La 113 ani şi 14 zile, Allingham era unul dintre cei trei supravieţuitori britanici care au luptat în primul război mondial, iar acum şi primul englez din topul longevităţii.

“Pentru cineva care a văzut trei secole, şase monarhi şi două războaie mondiale, vestea că ai devenit cel mai bătrân de pe glob nu este, probabil, un eveniment”, comentează cei de la ,,The Independent’’.

Allingham a avut parte de multe aventuri în viaţa sa. El declara că îşi datora longevitatea “ţigărilor, whiskyului şi femeilor sălbatice”. Prefera să vorbească despre astfel de lucruri, şi nu despre război. “Războiul e o prostie. Nu câştigă nimeni”, a spus acesta, adăugând într-un interviu: “Ca mulţi alţii, am încercat să uit de timpul petrecut în luptă. În ultimii ani m-am întâlnit şi cu alţi veterani şi nu am vorbit nici măcar un cuvânt despre război. Niciunul”.

S-a născut pe 6 iunie 1896, în partea de est a Londrei. S-a căsătorit în 1919, la puţin timp după ce s-a întors din primul război mondial, iar căsnicia cu Dorothy a durat 50 de ani. Împreună au avut două fete care au emigrat în SUA, iar acum avea şase nepoţi, 12 strănepoţi, 14 stră-strănepoţi şi un stră-stră-strănepot.


Lasă un comentariu