Orgoni Crystal

 

Mărul jumătate roşu, jumătate verde

78

mar verde-rosuCând britanicul Ken Morrish a zărit într-un pom din curtea sa un măr care părea jumătate roşu, jumătate galben, s-a gândit că aşa ceva nu e cu putinţă. Şi, totuşi, fructul era cât se poate de real, iar el cu mâna să îl rupsese din copac. “E ca şi cum cineva l-ar fi pictat”, a exclamat pensionarul de 72 de ani, care de 45 de ani are grijă de merii din curtea sa, relatează Daily Mail. După ce s-a obişnuit cu ideea că fructul este cât se poate de real, britanicul din Colaton Raleigh s-a adresat unor horticultori, pentru a înţelege cum s-a putut întâmpla aşa ceva.

La fel de miraţi, specialiştii au explicat că şansele ca un astfel de fenomen să aibă loc sunt de una la un milion. Şi, totuşi, se poate, fiind vorba despre o mutaţie genetică. În plus, dacă tot pomul este afectat, este posibil ca anul viitor, recolta de mere jumătate galbene, jumătate verzi, să fie chiar mai mare.

Deocamdată, fericitul posesor al unei minuni naturale îşi ţine averea în frigider, scoţând-o doar când vreun vecin vrea să o fotografieze. Mutaţiile, de şi rare, îşi fac apariţia periodic. Anul trecut, o femeie care şi-a decojit o banană a avut surpriza de a găsi în interior un fruct perfect roşu.

Ele pot apărea şi din cauza fluctuaţiilor de temperatură sau a acţiunii insectelor. În cazul acestui măr, se bănuieşte (pentru că probabil nimeni nu va gusta din el) că partea roşie este mai dulce decât cea verde, fiind expusă mai mult la lumină.

Sursa: www.ziare.com