Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Îngrijorător: plajele din Texas au fost invadate de un număr neobişnuit de „dragoni albaştri”, o specie de moluşte periculoasă pentru oameni


Experții din Texas au observat o creștere semnificativă a numărului de moluşte marine gastropode „Dragonul albastru” (glaucus atlanticus) pe plajele din Texas. Numărul de aceste moluşte a crescut fără precedent în 2020, comparativ cu ultimii 50 de ani; de exemplu, în câteva minute au putut fi găsite pe plajă numai puţin de 4 exemplare, iar biologii marini nu pot oferi nicio explicaţie evidentă.

Descoperite pentru prima dată în 1777, aceste creaturi sunt extrem de neobișnuite în comparație cu majoritatea animalelor de pe Pământ. Indivizii sunt hermafrodiţi (adică, nu sunt nici masculi, nici femele), toţi producând ouă fertilizate atunci când apare împerecherea. Dragonii albaştri au un mecanism de apărare care le permite să absoarbă celulele otrăvitoare ale altor viețuitoare și să le combine cu veninul lor. Oamenii care sunt înţepaţi de aceste creaturi, au parte de greață, febră, probleme respiratorii, existând chiar riscul de a le pune viața în pericol.

Deși rare, aceste creaturi se găsesc de obicei în apele din jurul Indiei și a Perului. Chiar dacă sunt extrem de rare, atunci când apar, tind să o facă în număr mare. Nu se cunoaşte comportamentul social al lor, dar se bănuieşte că toată comunicarea lor se realizează prin alte mijloace decât simțurile cunoscute de oameni. Exemplarele nu supraviețuiesc adesea mult timp în captivitate.

Totuşi, specialiştii nu cunosc motivul unei invazii atât de mari a acestor fiinţe pe plajele din Texas. Până la urmă, ce se întâmplă?

Sursa: pagina de Facebook Padre Island National Seashore