Iar se joacă autorităţile şi cercetătorii în experimente de tip „Jurassic Park”? Peste 750 de milioane de ţânţari modificaţi genetic vor fi eliberaţi în Florida


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Un plan de eliberare a peste 750 de milioane de țânțari modificați genetic în Florida (SUA) în 2021 și 2022 a primit aprobarea finală a autorităților locale, împotriva obiecției multor cetăţeni și a unei coaliții de grupuri de apărare a mediului.

„În ciuda crizelor urgente cu care se confruntă națiunea noastră și statul Florida – pandemia Covid-19, nedreptatea rasială, schimbările climatice – administrația a folosit dolari și resurse guvernamentale pentru un experiment de tip Jurassic Park”, a declarat Jaydee Hanson, director al Centrului Internațional pentru Evaluarea Tehnologiei și a Centrului pentru Siguranța Alimentară, într-un comunicat de presă. „Ce-ar putea să nu meargă bine? Nu știm, pentru că Agenţia de Protecţie a Mediului a refuzat să analizeze serios riscurile asupra mediului”, a adăugat ea.

Aprobat de Agenția pentru Protecția Mediului în mai 2020, proiectul pilot este conceput pentru a testa dacă un țânțar modificat genetic este o alternativă viabilă la pulverizarea insecticidelor pentru a controla Aedes aegypti, o specie de țânțari care poartă mai multe boli mortale, precum Zika, chikungunya și febra galbenă.

Ţânţarul, numit OX5034, a fost modificat genetic pentru a produce descendenți femele care mor în stadiul larvar, cu mult înainte de eclozare și să crească la nivel de adulţi, pentru a răspândi boala. Doar țânțarul femelă pişcă pentru a se hrăni din sângele uman, de care are nevoie pentru a-și maturiza ouăle. Masculii se hrănesc numai cu nectar și, prin urmare, nu sunt purtători de boală. Compania britanică Oxitec este cea care a dezvoltat organismul modificat genetic. Agenția Americană pentru Protecția Mediului şi-a dat acordul, după ce compania britanică susţine că a făcut investigaţii privind impactul țânțarului modificat genetic asupra sănătății umane și a mediului.

Organizaţiile de protecţie a mediului își fac griji că răspândirea ţânţarilor modificaţi genetic în fauna sălbatică ar putea dăuna speciilor de păsări, insecte și mamifere.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cnn.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO