A început era hibrizilor? Primul hibrid dintre un câine şi o vulpe a fost descoperit în Brazilia!


Primul hibrid câine-vulpe confirmat vreodată, numit „dogxim”, a fost găsit în Brazilia. Animalul a fost descoperit după ce a fost lovit de o mașină și dus la un veterinar în 2021, dar personalul nu a putut afla dacă tânăra femelă era un câine sau o vulpe. Oamenii de știință de la universitățile locale au efectuat teste genetice ample și au stabilit că ea era jumătate vulpe – jumătate câine: mama ei era o vulpe, iar tatăl ei era un câine domestic. Ei au observat că avea un amestec neobișnuit de caracteristici de câine și vulpe, cu urechi ascuțite mari, blană groasă, precum și un bot lung și subțire. Deși era foarte precaută la oameni, vulpea-câinea i-a plăcut și chiar a permis să fie alintată de oameni.

Ea a mâncat rozătoare vii, a lătrat ca un câine și uneori se juca cu jucării, dar se mișca ca o vulpe. Ea a murit la începutul lui 2023 din cauze necunoscute, dar oamenii de știință cred că ar fi putut să se reproducă.

Un ecologist care a lucrat cu animalul în timpul recuperării sale a spus că era un animal uimitor, un hibrid între o vulpe pampas și un câine. Ea nu era la fel de docilă ca un câine, dar îi lipsea și agresivitatea așteptată de la un animal sălbatic. Avea o personalitate timidă și precaută, preferând în general să stea departe de oameni.

Se crede că este primul caz înregistrat vreodată de reproducere dintre o vulpe și câine. Testele genetice au relevat că avea 76 de cromozoni – o combinație dintre cei 74 de cromozomi de la vulpe și 78 de cromozomi de la câine. Se crede că ar putea exista mai mulţi hibrizi de genul acesta în sălbăticie. Câinii domestici s-au încrucișat înainte cu specii sălbatice, inclusiv coioți, lupi și dingo.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailymail.co.uk


Lasă un comentariu