Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Mici creaturi misterioase au fost găsite sub gheaţa antarctică. Ce sunt ele?


Oamenii de știință au descoperit un ecosistem ascuns în adâncul gheții de pe platforma de gheață Larsen din Antarctica. Această lume ascunsă fascinantă, care este situată la 1.600 de metri sub gheață, a fost descoperită atunci când cercetătorii au observat un șanț neobișnuit pe gheață în fotografiile din satelit. La o inspecție mai atentă, ei au descoperit că această caracteristică indica un râu subteran.

Când au forat în gheață pentru a investiga, la început, camera lor părea a fi blurată de sute de pete neclare ciudate. La focusare, totuși, ei și-au dat seama că acestea erau de fapt sute de creaturi mici asemănătoare creveților care roiau prin lentilă. Prezența lor a fost neașteptată, deoarece nu s-a crezut că există vreo urmă de viață la o asemenea adâncime.

„A avea toate acele mici creaturi în jurul camerei noastre înseamnă că există în mod clar un proces important al ecosistemului care este prezent acolo”, a spus oceanograful Craig Stevens. Oamenii de știință bănuiseră demult că sub gheață există o rețea de râuri și lacuri subterane și această ultimă descoperire nu numai că confirmă acest lucru, dar deschide și ușa posibilității altor ecosisteme ascunse la sute de metri sub suprafață.


Lasă un comentariu