Sfârşitul lumii va fi adus de telefoanele mobile … care ucid albinele!

134

Se cunoaşte de ceva timp că populaţia de albine se micşorează şi, de ani de zile, oamenii de ştiinţă tot încearcă să găsească cauza. Cercetătorul şi specialistul în albine, Dr. Daniel Favre, crede că a găsit cauza şi aceasta ar fi dată de telefoanele mobile, ce constituie un factor major în declinul populaţiei de albine.

Teoria sa s-a bazat pe studiile pe care el le-a condus, folosind câteva telefoane plasate sub stupi. În cursul testării, cercetătorii au observat reacţia albinelor atunci când telefonul mobil era închis, în stand-by sau când era activ. S-a descoperit că atunci când telefonul mobil transmitea un semnal, albinele se comportau haotic, comunicând diferite semnale specifice roitului. Dar roitul n-a mai avut loc şi, după ce telefoanele au fost dezactivate, activitatea albinelor s-a calmat. Prin aceste experimente, Favre crede că, dacă telefoanele mobile le fac pe albine să acţioneze într-o manieră ostilă, atunci ele ar putea să-şi abandoneze stupurile.

Experimentele sunt interesante, dar totuşi nu poate explica descreşterea rapidă a numărului de colonii de albine. De exemplu, s-au identificat colonii de albine care au probleme şi care sunt situate departe de orice activitate a telefoanelor mobile.

Sursa: Tehran Times

P.S. Precum am mai spus şi în acest articol (https://www.lovendal.ro/wp52/albinele-incep-sa-moara-sa-ne-pregatim-de-sfarsitul-lumii-asa-cum-ne-a-spus-einstein/) albinele chiar încep să moară pe capete în lume şi, dacă ritmul se menţine, într-o zi ne vom putea trezi fără albine. Şi, conform vorbelor lui Einstein, dacă albinele ar dispărea brusc de pe Pământ, omenirea ar avea la dispoziţie doar 4 ani pentru a supravieţui. În aceste condiţii, dacă există o legătură directă între folosirea mobilelor şi moartea coloniilor de albine, s-ar părea că sfârşitul lumii ne va veni de la…banalul celular pe care toţi îl folosim atât de des. Vă vine a crede?