Site de secrete, stiinta si metafizica

Regele minorcan al iepurilor: aşa iepuri giganţi creşteau în trecut!

1 23

Pe micuţa insulă Minorca (Spania), o destinaţie europeană populară pentru turişti, cercetătorii au descoperit o fosilă enormă a unui schelet de iepure, anunţă site-ul Nano Patents and Innovations, citând un document publicat recent în Revista de Paleontologie a Vertebratelor. Acest iepure masiv, numit regele minorcan al iepurilor (Nuralagus rex) cântărea 12 kg, fiind de aproximativ 10 ori mai mare decât specia dispărută de iepure Alilepus sp. şi de aproximativ 6 ori mai mare decât specia actuală de iepure european, Oryctolagus cuniculus.

Atunci când autorul acestui studiu, Dr. Josep Quintana de la Institutul Catalan de Paleontologie, şi-a dat seama ceea ce a descoperit, a rămas pur şi simplu şocat: “Când am descoperit primul os, când aveam 19 ani, nu eram conştient ce reprezintă şi credeam că era osul unei ţestoase gigante minorcane”.

Regele iepurilor a trăit acum 3-5 milioane de ani în urmă şi a ajuns la această dimensiune datorită lipsei prădătorilor de pe insulă. Iepurele gigant a trăit pe insulă alături de puţine specii vertebrate, printre care amintim un liliac, un alunar şi o ţestoasă gigant.

P.S. Poza de mai sus este doar o reconstituire…cam aşa ar fi arătat iepurele dacă ar fi trăit în ziua de azi. Cam înspăimântător… Dar parcă se cresc iepuri aşa giganţi şi în ziua de azi… https://www.lovendal.ro/wp52/nu-mi-vine-sa-cred-ca-un-iepure-poate-fi-atat-de-mare/ Sau o fi o poză falsă?

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie