Nu-mi vine să cred că un iepure poate fi atât de mare!

387

iepure uriasHerman (foto stânga), arătat de crescătorul său din Germania, Hans Wagner, ar putea fi cel mai mare iepure din lume. Iepuroiul cântăreşte 7,7 kilograme şi are urechi de 21 de centimetri lungime, aproape cât un iepure de dimensiuni normale. Când stă pe două picioare are o înălţime de un metru.

Herman este din rasă de iepure “Uriaş german”, care de obicei cântăreşte 6 kilograme. Iepurele gigant trăieşte într-o colibă de stejar masiv şi mănâncă două kilograme de mâncare în fiecare zi. Hans Wagner spune că mâncarea preferată a lui Herman este varza. Ca supliment, gigantul, care locuieşte cu stăpânul său în apropiere de Berlin, ia vitamine şi consuma o căpiţă de fân în fiecare săptămână.

Uriaşul german nu trăieşte în libertate, este un soi domestic, creat de crescători şi poate trăi până la 12 ani. Reprezentanţii “Cărţii Recordurilor” afirmă că au încetat să acorde recorduri pentru “cele mai mari animale” de teamă că goana după acest tip de titluri îi va face pe oameni să încerce cu orice cost să îşi supraalimenteze animalele pentru a câştiga aceste titluri.

Sursa: www.iepuri.info