Alarmă în China! Viespile gigant atacă şi ucid oamenii aparent fără motiv! Categoric, se întâmplă ceva pe planeta asta!


viespe gigantZiarul The Guardian ne anunţă că în China cel puţin 28 de oameni au fost omorâţi şi alte câteva sute au fost rănite în timpul unui atac al viespilor gigant care a avut loc într-o provincie din centrul Chinei. Se spune că victimele au fost urmărite timp de câteva sute de metri de aceste viespi şi apoi au fost înţepate de cel puţin 200 de ori. Doar în oraşul Ankang 18 oameni au fost omorâte din cauza multiplelor înţepături de viespi.

Înţepăturile acestor insecte sunt extrem de toxice, putând duce la şoc anafilactic precum şi la insuficienţă renală. Un oficial de la Direcţia de sănătate publică din Ankang a cerut oamenilor să caute urgent asistenţă medicală dacă sunt înţepaţi de mai mult de 10 ori; la peste 30 de înţepături, pericolul de moarte este iminent dacă nu se intervine urgent. De exemplu, o femeie de 50 de ani, a reuşit să fie salvată după ce a primit mai bine de 200 de înţepături, dar a petrecut în spital mai bine de o lună.

De ce sunt viespile atât de agresive cu oamenii? Există mai multe teorii. Una din ele spune că temperaturile ridicate din ultimii ani au făcut posibilă înmulţirea mai consistentă a viespilor; alţii spun că insectele devin mai sensibile la chimicalele găsite peste tot în alimente şi cosmetice. Specialiştii spun totuşi că viespile n-ar trebui să atace decât dacă sunt stârnite.

P.S. Eu cred că agitaţia şi agresivitatea viespilor trebuie privită din nou ca un semn al faptului că pe Pământ au loc schimbări majore în ultimii ani. Trebuie să vedem toate semnele din jurul nostru: oamenii sunt mai stresaţi, mai nervoşi şi mai agresivi, lumea parcă a înnebunit, cutremurele sunt din ce în ce mai dese şi mai devastatoare, meteoriţii şi corpurile cereşti cad din ce în ce mai des pe Pământ, râurile se transformă în roşu etc. E clar că ceva se întâmplă pe planeta noastră…. nu trebuie decât să privim cu atenţie toate semnele!


Lasă un comentariu