Pe 16 decembrie 2016, Observatorul Solar NASA (Solar Dynamics Observatory) a remarcat o gaură coronală în atmosfera Soarelui, aceasta fiind a treia în termen de o lună. Această gaură coronală, la fel ca și găurile de pe 25-28 octombrie 2016 și 23-26 noiembrie 2016, au produs ulterior un flux masiv de energie care a lovit Pământul.
Acest val mare de energie, cu impact asupra întregii planete, a fost surprins şi de imaginile de pe satelit MIMIC TPW, de pe 18 decembrie 2016 şi până pe 19 decembrie. Priviţi imaginea de mai jos şi minunaţi-vă: uitaţi-vă cu atenţie la zona roşiatică, care se întinde în toată emisferica sudică, dar care afectează în special zona Oceanului Pacific, mai precis la nord de Australia.
Cantitatea potențială de energie solară care ne-a lovit planeta ar putea crește activitatea vulcanică și provoca o serie de cutremure majore, iar în cazul în care dezastrele ar avea loc, ar putea fi afectate țări ca Indonezia, Papua Noua Guinee, Singapore, Malaiezia, Cambodgia, Vietnam și Filipine. Foarte interesant e faptul că zona Pacificului a fost deja lovită de mai multe cutremure în prima parte a lunii decembrie 2016, aşa cum spuneam într-un articol recent (Două mari cutremure au avut loc în aceeaşi zi în Oceanul Pacific! Se reactivează “Cercul de foc” sau se apropie Nibiru?).
O furtună tropicală a lovit zilele trecute nord-vestul Pacificului, afectând insulele Filipine între 24 şi 26 decembrie 2016. Citez de pe stirileprotv.ro:
„Sute de mii de filipinezi şi-au părăsit casele în ziua de Crăciun, înainte ca puternicul taifun Nock-Ten să lovească coasta de est a ţării, informează duminică DPA. Circa 12.000 de pasageri sunt blocaţi după ce transportul maritim a fost suspendat, iar zeci de zboruri interne spre provinciile estice au fost anulate ca urmare a apropierii taifunului. Nock-Ten, care s-a intensificat în momentul apropierii de Filipine, este aşteptat să lovească duminică seara provincia estică Catanduanes, a informat serviciul meteorologic din această ţară. Potrivit acestuia, taifunul ar putea fi însoţit de vânturi cu viteze de până la 185 de de kilometri pe oră, suflând în rafale cu până la 255 de kilometri pe oră. Autorităţile au avertizat, de asemenea, asupra posibilităţii producerii unor valuri de până la 2,5 metri”.