În Sicilia a fost descoperit un metal misterios, ce pare a avea legătură cu Atlantida! Legătura incredibilă care arată unde ar putea fi locaţia celebrului continent mitic!


Atlantida oricalcOamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară, în timp ce au recuperat o navă veche care s-a scufundat în urmă cu 2600 ani pe coasta Siciliei. Nimic similar nu a fost găsit vreodată, a declarat unul dintre cercetătorii care au participat la această expediție. Strălucitorul metal turnat, numit oricalc, care se găsea conform grecilor antici în Atlantida, a fost descoperit într-un vechi naufragiu.

Bucăţile de metal trebuiau să ajungă la Gela (în sudul Siciliei), ele provenind din Grecia sau Asia Mică. Nava care le transporta a fost probabil prinsă într-o furtună și s-a scufundat atunci când era pe cale să intre în port. Epava datează din prima jumătate a secolului al șaselea î.Hr., a declarat Sebastiano Tusa, chestorul Oficiului Mării din Sicilia, pentru Discovery News. „Ea a fost găsită la aproximativ 300 de metri de coasta Gelei, la o adâncime de 3 metri.”

Conform cercetătorilor, cele 39 de lingouri găsite pe fundul nisipos al mării reprezintă o descoperire unică. „Nu s-a mai găsit niciodată ceva similar, a spus Tusa. „Ştiam de oricalc din textele antice și din câteva obiecte ornamentale.”

Într-adevăr, oricalcul a fost mult timp considerat un metal misterios, compoziția și originea sa fiind pe larg dezbătută. Conform vechilor greci, oricalcul a fost inventat de Cadmus, un personaj mitologic grecofenician. Se pare că era un metal extrem de preţios, fiind depăşit în valoare doar de către aur.

Filozoful grec Platon, în al patrulea secol î.Hr., a făcut din oricalc un metal legendar, fiind menționat în cadrul dialogului Critias, când se vorbeşte de Atlantida. Descriind Atlantida ca lucind cu o lumină roșie de oricalc, Platon a scris că metalul era extras din insula mitică și era folosit pentru a acoperi pereții interiori, coloanele și podelele templului lui Poseidon.

Astăzi, majoritatea cercetătorilor sunt de acord că oricalcul este un aliaj asemănător alamei. Acest proces era realizat prin reacția minereului de zinc, cu cărbunele și cuprul metalic, toate aduse într-un creuzet. Analizat cu raze X, cele 39 de lingouri s-au dovedit a fi un aliaj ce avea în compoziţie 75-80% cupru, 15-20% zinc și mici procente de nichel, plumb și fier.

Potrivit lui Enrico Mattievich, profesor de fizică la Universitatea Federală din Rio de Janeiro, care a condus un număr de studii în mineralogie, paleontologie și arheologie, oricalcul își are rădăcinile în Anzii peruvieni. El spune că grecii antici au descoperit în America, un aliaj metalic asemănător focului, similar cu descrierea lui Platon, şi care a fost găsit într-un set de jaguari metalici Chavin, care s-au dovedit a fi făcuţi din 9% cupru, 76% aur și 15% argint.

 

jaguar chavin

Interesant e faptul că în 2009, am scris acest articol (Atlantida s-ar afla în munţii Anzi din America), în care avansam ipoteza că Atlantida s-ar putea afla în Munţii Anzi. Ţinând cont de faptul că oricalcul ar putea avea origini în Anzii peruvieni şi că Platon spunea despre metalul oricalc din Atlantida, n-ar fi exclus ca ipoteza conform căreia Atlantida să se afle în zona Munţilor Anzi să nu fie departe de adevăr…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO