Tragedii viitoare care au putut fi prevestite din timp: prăbuşirea mortală a unui pod


premonitiiScriam într-un articol din 2014 (Marile dezastre din lume pot fi prevăzute dinainte de către oameni! Totuşi, pot fi ele prevenite sau destinul e inevitabil?), despre cazuri în care marile dezastre ale lumii au putut fi prevăzute de către oameni.

Unul din cazurile despre care am vorbit a fost acesta: timp de zece nopţi la rând, David B., un tânăr director al unei agenţii care închiria automobile în Cincinnati, a avut coşmaruri în care auzea zgomote de motoare avariate şi vedea apoi un avion al companiei American Airlines (AA) care se înclina pe partea dreaptă, se dădea peste cap şi se prăbuşea în flăcări. Pe 22 mai 1979, s-a hotărât să-şi anunţe viziunea, telefonând la AA, la Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA), la aeroportul internaţional din Cincinnati şi la un psihiatru de la universitatea locală. Patru zile mai târziu, un DC-10 al companiei AA s-a prăbuşit într-un mod foarte asemănător cu cel din visul lui Booth, după ce decolase de pe aeroportul internaţional din Chicago, provocând cea mai mare catastrofa aviatică de până atunci din istoria Statelor Unite. FAA a declarat atunci că încercările ei de a-şi lua măsuri de prevedere după aflarea coşmarurilor lui Booth au fost zadarnice, pentru că informaţiile erau prea vagi, deşi i-au permis să identifice avionul ca fiind un DC-10. Doar după producerea catastrofei au constatat că datele oferite de Booth se potriveau cu aeroportul din Chicago.

Astăzi vă voi prezenta un alt caz asemănător: până a nu-şi exploata darul de prezicere, frizerul american Joseph Delouise nu se deosebea prin nimic de oricare alt membru al societăţii civile. Însă prin anii ’60, a dovedit în câteva împrejurări că mintea lui era o antenă psihică fiabilă pentru sesizarea unor tragedii viitoare. În ziua de 25 noiembrie 1967, Delouise a apărut la televiziune povestind cum visase prăbuşirea unui pod. Trei săptămâni mai târziu, la 16 decembrie, Silver Bridge de peste râul Ohio, de la Point Pleasent, din statul Virginia de Vest, s-a prăbuşit din cauza unor defecţiuni de construcţie nedescoperite la timp. Au murit patruzeci şi şase de oameni.

La mai puţin de două luni după aceea, în ziua de 8 ianuarie 1968, Delouise a prezis că în primăvara următoare vor avea loc mari tulburări sociale în oraşul său natal, Chicago. La 7 aprilie, guvernatorul de Illinois a fost nevoit să ordone ca cinci mii de ostaşi federali să potolească dezordinea civilă care cuprinsese capitala statului. La 15 decembrie, Delouise a prezis că în cursul următoarelor doisprezece luni, un politician important va fi implicat într-un accident ce va avea ca urmare moartea prin înecare a unei femei. La 18 iulie 1969, Mary-Jo Kopechne a murit după ce automobilul senatorului Edward Kennedy căzuse de pe un pod, la Chappaquiddick.