Iată imaginea pe care părintele Ernetti de la Vatican pretinde că a surprins-o acum 2.000 de ani, la crucificarea lui Iisus, cu ajutorul Crovizorului. Arată incredibil…


Conspiraţioniştii spun că în 1950 un călugăr benedictin pe nume părintele Pellegrino Ernetti ar fi construit un fel de maşină a timpului, Cronovizorul. Nu există imagini ale Cronovizorului, dar, conform jurnalistului de evenimente paranormale John Chambers, Ernetti s-a folosit de această maşină a timpului pentru a filma crucificarea lui Hristos.

Ni-l închipuim pe părintele Ernetti privind pe ecranul său magic scenele halucinante ale Patimilor lui Iisus, de la purtatul crucii până la strigătul ultimilor Sale cuvinte: „Eloi, Eloi, lamma sabachtani” (conform Evangheliei după Marcu), adică „Tatăl meu, îmi las sufletul în mâinile tale”. Dar acestea au fost ultimele cuvinte ale lui Iisus Hristos? Această enigmă a fost îndelung studiată de specialiştii în teologie, care nu au putut să cadă de acord nici asupra cuvintelor şi nici asupra sensului precis al acestora. Or, părintele Ernetti, dacă spune adevărul, a auzit ultimele invocaţii ale răstignitului! Întrebat cu privire la acest subiect, a refuzat orice declaraţie, pretextând că nu este în măsură să facă astfel de revelaţii.

Priviţi imaginea de mai jos, pe care părintele Ernetti spune că ar fi a Mântuitorului: Iisus pare să aibă o barbă neagră, părul lung şi drept, mustaţa este în formă de croissant curbat în jos, iar gura întredeschisă pare că emite un geamăt surd. Ochii, foarte mari, foarte frumoşi, foarte dureroşi şi marcaţi de suferinţă, sunt îndreptaţi spre cer, încărcaţi cu o sinceritate emoţionantă. Personajul este captivant şi suscită o emoţie intensă.

Da, dar… să fie oare Iisus Hristos?