Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Iată misterul OZN-urilor: ele nu sunt opera extratereştrilor, ci baloane cu gaz ale oamenilor

94

blankUn mister OZN de 31 de ani n-a fost nimic altceva decât un experiment ştiinţific al unui elev, conform unui bărbat care pretinde că el este responsabil pentru luminile văzute pe cerul regiunii Manawatu (Noua Zeelandă) la sfârşitul anilor ’70, anunţă site-ul Stuff.co.nz. Într-o seară senină din aprilie 1979, o lumină portocalie a traversat cerul nopţii din localitatea Aokautere către Hokowhitu. Documentele guvernamentale care au fost desecretizate zilele trecute au arătat faptul că luminile ciudate de atunci ar putea fi explicate printr-un balon meteorologic ce a încăput în mâna unor oameni din afara serviciului meteorologic.

Malcolm McCrea era un elev de 16 ani la liceul Awatapu. El a declarat că, la acel liceu, un profesor de ştiinţe i-a învăţat cum să construiască baloanele cu aer cald, din hârtie, carton, aţe şi bumbac. Folosind căldură de la un bec bunsen, baloanele puteau fi lansate în atmosferă. În aprilie 1979, Malcolm împreună cu ai săi colegi decid că aceste baloane ar putea arăta mai bine noaptea, aşa că ele au fost lansate noaptea în atmosferă. Baloanele au fost făcute din hârtie ce avea mai multe culori, aşa că pe cerul nopţii apărea un adevărat caleidoscop.

Baloanele pluteau libere prin atmosferă, până când un curent de aer le prindea şi le grăbea într-o parte sau alta, părând astfel, de la distanţă, ca nişte OZN-uri care îşi măresc viteza. “Adesea eliberam mai multe baloane în acelaşi timp, iar dacă le vedeam prinse în aceeaşi formaţie de V, înseamnă că erau prinse în acelaşi curent de aer”, spune McCrea.

A fost destul de ciudat, pentru că în aprilie 1979, un asemenea zbor de lumini în formaţie a fost raportat de mass-media ca fiind vorba de nişte OZN-uri văzute pe cerul nopţii. Acest lucru le-a dat apă la moară scepticilor care văd în OZN-uri doar nişte fenomene ce pot fi foarte uşor explicate din punct de vedere ştiinţific.

Orgoni Crystal