Cum este timpul în lumea lui Dumnezeu? O ipoteză uluitoare şi legătura cu fractalii…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Am fost învăţaţi că Dumnezeu se află dincolo de timp şi spaţiu şi că există un aspect neschimbător şi etern al lui Dumnezeu. Există, de fapt, aspecte neschimbătoare ale lui Dumnezeu, dar ele nu sunt, în general, accesibile nivelului nostru de conştienţă, pentru că noi percepem mişcarea, care dă naştere ideii de timp şi spaţiu. Adevărata natură a timpului şi spaţiului este de fapt extrem de diferită de ceea ce suntem capabili să percepem.

Timpul, în lumea noastră, este definit ca o măsură a mişcării relative. Percepţia eternităţii este posibilă numai atunci când nu există mişcare.

Dar, în cele mai înalte tărâmuri ale Creaţiei, procesul creator are loc într-o manieră foarte diferită de ceea ce numim timp liniar şi astfel, din motive practice, acest proces este etern. Există, de fapt, ceea ce s-ar putea numi aspectele neschimbătoare ale lui Dumnezeu. Totuşi, deoarece Creaţia este un proces de extensie şi expansiune, şi pentru că se autopermută continuu în noi configuraţii de materie şi energie, există un aspect al lui Dumnezeu care se schimbă în mod continuu. În cadrul acestui spectru care evoluează continuu, există principii care guvernează schimbarea şi care nu se schimbă în sine.

De exemplu, să luăm un fractal. Un fractal este un tipar care se găseşte peste tot în natură şi care poate fi generat artificial prin ceea ce în matematică numiţi funcţii recursive. Un astfel de tipar se schimbă permanent: creşte, se micşorează, se expandează, se contractă, se divide şi se îmbină la infinit. Totuşi, funcţia care generează fractalul nu se schimbă. Toate aspectele fractalului conţin funcţia fractalului. Astfel, funcţia este ca un atribut al lui Dumnezeu, ca un Principiu Divin, care este neschimbător într-un univers dat (un anumit fractal).

Din moment ce Dumnezeu este tot, atunci timpul liniar face parte şi el din Dumnezeu. Există aspecte ale lui Dumnezeu care nu se schimbă şi aspecte care se schimbă. Există aspecte ale lui Dumnezeu, asemănătoare fractalului, care sunt prezente peste tot în Creaţie. Fractalul este Dumnezeu, iar funcţia care generează fractalul este şi ea Dumnezeu. Funcţia care generează fractalul este neschimbătoare, în timp ce fractalul însuşi se schimbă permanent.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock