Facilităţile nucleare ale Iranului au avut parte de mai multe explozii misterioase în ultimele săptămâni. Cine se află în spatele lor?


Un fum negru s-a ridicat după ce flăcările au înghițit uzina petrochimică Shahid Tondgooyan din provincia Khuzestan (Iran), duminică, 12 iulie 2020. Cu câteva ore mai devreme, la peste 500 de kilometri distanță, mai multe explozii au zguduit subsolul unei case vechi, undeva în nordul Teheranului, capitala Iranului. Se presupune că această casă de două etaje ar fi adăpostit cel puțin 30 de cilindri cu gaze, care au fost folosiți în scopuri necunoscute.

Ambele incidente au avut loc la mai puțin de două zile după ce un șir de explozii și întreruperi de energie care au fost raportate la vest de Teheran în primele ore ale zilei de vineri, 10 iulie. Rapoartele locale au indicat că s-au auzit mai multe sunete asemănătoare unor rachete. Se presupune că exploziile au avut loc la un depozit de rachete al Corpului Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene.

Deşi oficialităţile neagă, experții spun că ceva bizar se află în joc în spatele acestor incidente. În ultimele trei săptămâni, mai multe explozii misterioase au avut loc pe teritoriul Iranului şi nimeni nu ştie ce se întâmplă. Totuşi, unele bănuieli există: „Recentele explozii din Iran au fost neobișnuite. Există dovezi ale unei campanii concertate care are scopul de a zădărnici programul nuclear al Iranului”, a declarat Jason Brodsky, directorul politic al United Against Nuclear Iran (UANI), pentru Fox News.

Prima explozie enigmatică a avut loc pe 26 iunie 2020, la un cunoscut centru de producție de combustibil lichid pentru rachete balistice din Khojir. În ciuda negării exploziei de către oficiali, imaginile din satelit de mai târziu au arătat daune extinse asupra mai multor rezervoare de gaz (vedeţi imaginea de mai jos, cum arăta înainte – în stânga, şi după explozie – în dreapta):

Apoi, pe 30 iunie 2020, 19 persoane au murit în urma unei explozii la un centru medical din Teheran. Două zile mai târziu, pe 2 iulie 2020, faimoasa instalație de îmbogățire a uraniului Natanz – care a devenit activă în 2018 – a fost lovită de o explozie puternică, după cum a confirmat Organizația de Energie Atomică din Iran, care a recunoscut că explozia a întârziat cu luni de zile programul nuclear al Iranului.

Mai departe… pe 3 iulie 2020, un incendiu inexplicabil a izbucnit la o centrală din sud-vestul orașului Shiraz, declanșând o întrerupere a energiei electrice în regiune. A doua zi, încă o explozie a cuprins o centrală electrică în Ahwaz, în acelaşi timp fiind detectată o scurgere de gaze la o instalație petrochimică de la Karoun, aflată la aproximativ 150 de km distanță.

Deși nu se poate ignora niciodată faptul că toate aceste incidente n-au fost altceva decât accidente, totuşi, locațiile acestor explozii, dar şi numărul tot mai mare de incidente din ultimele săptămâni arată că ar putea fi vorba de un sabotaj extern împotriva Iranului. Desigur, suspectul principal care s-ar afla în spatele acestor atacuri ar fi Israelul, duşmanul nr.1 al Teheranului…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): foxnews.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO