Vor să ne înfometeze de tot!? Deşi în lume e nevoie mare de alimente, unele state îşi plătesc fermierii să nu mai cultive nimic!


Imagine: openclipart.org (Commons Creative – free)

Autorităţile şi instituţiile din unele părţi ale lumii par a fi setate să ne înfometeze. Pentru că altfel, cum ai putea să-ţi explici unele decizii luate, în numele salvării planetei sau a unor resurse naturale, care oricum sunt în cantităţi abundente şi ar ajunge pentru toţi.

Astfel, într-un articol din 31 martie 2022, conform site-ului modernfarmer.com, ni se spune că „Statul California vrea să plătească fermierii ca să nu cultive anul acesta”. Citez din articol: „Anul acesta, fermierii din California au primit un stimulent financiar pentru a nu planta culturi. O mare parte a statului se confruntă deja cu condiții extreme de secetă. Ca parte a unui plan de 2,9 miliarde de dolari pentru a încerca să mențină apa să curgă în râurile din California, statul va plăti fermele pentru a menține mii de acri libere în acest sezon de creștere. Atât oficialii de stat, cât și cei federali, precum și unele companii importante de apă din regiune, au semnat planul. Cel mai afectat sector va fi industria orezului, deoarece planul ar lăsa nefolosite 35.000 de acri de câmpuri de orez în nordul Văii Centrale – însumând aproximativ 6% din recolta anuală”.

Şi aşa mass-media şi guvernele lumii ne ameninţă că va fi mare criză alimentară, iar tu îţi plăteşti fermierii să nu cultive, în numele conservării unei resurse inepuizabile în natură – apa!? Serios!? Păi se ştie că există dispozitive tehnologice care pot stimula formarea norilor, inclusiv ploaia. Nu-mi vine a crede că americanii n-ar dispune de o asemenea tehnologie pentru a rezolva problema apei…

Dacă credeţi că doar apa e problema şi nu e vorba de o politică aproape globală de îngrădire a fermierilor, atunci vă înşelaţi. Aşa cum ne spune site-ul farmersjournal.ie, într-un articol publicat pe 19 aprilie 2022, „Fermierii englezi vor fi plătiţi să se retragă”. Citez din articol:

„Fermierii din Anglia vor fi stimulați să-și vândă, să doneze sau să închirieze pământul printr-o nouă schemă care le-ar putea oferi o sumă forfetară de până la 100.000 de lire sterline (…)” Scopul oficial ar fi acela ca pământul necultivat să fie ocupat de copaci care să fie plantaţi, pentru reîmpădurire. Deşi scopul este unul „nobil” (a planta noi copaci e întotdeauna bine), totuşi oamenii trebuie să se şi mai hrănească şi nu poţi scoate terenurile din circuitul agricol şi să le bagă în circuitul forestier, pentru că altfel nu se mai face producţie agricolă, iar oamenii vor muri de foame. Sau, vor mânca copaci!?


Lasă un comentariu