Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Împăratul Constantin cel Mare, cel care a oficializat în lume creştinismul, a fost dac! Şi, în plus, Dacia a fost centrul creştinismului mondial!

638

Constantin cel MareÎmpăratul Constantin cel Mare (272-337) este idolatrizat de creştini, întrucât datorită lui creştinismul a putut să se răspândească în lume. Dar, un lucru e interesant legat de naţionalitatea sa… Se ştie că împăratul Constantin cel Mare s-a născut la Niş, în Serbia de azi. E posibil ca el să fi fost de origine dacă? De ce nu?

Deosebita insistenţă a lui Constantin cel Mare de a termina cu bine diferitele lucrări strategice de fortificaţii pe frontiera danubiană, ca cea de la Sucidava (Celei, jud. Olt) sau de reparare a altora mai uzate, ca cea dintre Sucidava şi Romula (Reşca, jud. Olt), plus înălţarea cetăţii Constantiniana Daphne, au dovedit afinitatea deosebită a împăratului roman de origine dacică faţă de propria-i gintă, dar şi cea izvorâtă din grija pe care el o purta zonei sacre a daco-geţilor.

Se pare ca Dacia era centrul creştinităţii, iar Imperiul Roman, timp de aproape 300 de ani (până la venirea lui Constantin cel Mare) a încercat să distrugă acest centru al creştinităţii (vezi cucerirea romană a lui Traian din anul 106). În lumina consemnărilor istorice biblice sau ale istoriei laice, Apostolul Andrei, singurul Apostol recunoscut oficial de către preoţimea creştină românească şi (în parte) europeană, a propovăduit Evanghelia Domnului Christos pe teritoriul patriei noastre între anii 33-60 d.Chr., după aceasta el retrăgându-se (anul 87 d.Chr.) înspre meleagurile sud-dunărene, pentru ca pe 30 noiembrie 87 d.Chr. să fie martirizat în Grecia, la Patras, şi pus pe cruce, pentru o cruntă moarte între crângurile minunaţilor măslini! Aceasta este consemnarea oficială, cea neoficială menţionându-l şi pe Pavel, ca apostol venit pe plaiurile geto-dacice.

Poate că de aceea împăratul Constantin a dat edictul de la Milano (313), prin care creştinismul a devenit religie tolerată în Imperiul Roman, pentru a-i apăra pe compatrioţii săi daci de prigoana anti-hristă a generalilor romani.

 

Orgoni Crystal