O nouă descoperire revoluţionară dă toată cosmologia peste cap! Universul nostru nu se extinde! Aşadar, teoria Big Bang-ului este falsă! Nu există nici materie şi energie întunecată, iar lumina este influenţată în spaţiu de o forţă misterioasă!


galaxiiPână în prezent, ştiinţa ne învăţa că, după Big Bang, Universul s-ar extinde. Ei bine, ştiinţa actuală şi-a dovedit din nou impotenţa şi ne învaţă că această teorie e falsă… O, Dumnezeule, câtă încredere mai putem avea în toate aceste teorii!? Citez de pe sci-news.com:

Noi dovezi, bazate pe măsurători detaliate ale dimensiunii și luminozităţii a sute de galaxii, indică faptul că Universul nu se extinde, crede o echipă de astrofizicieni condusă de Eric Lerner, de la Institutul de Fizică a Plasmei Lawrenceville. În studiul lor, oamenii de ştiinţă au testat una din predicțiile teoriei Big Bang-ului – faptul că geometria obișnuită nu funcționează şi la distanțe mari.

În spațiul din jurul nostru, pe Pământ, în sistemul nostru solar și în galaxia noastră Calea Lactee, odată ce obiectele similare ajung la distanţe mai mari, ele devin mai puţin luminoase și mai mici. Luminozitatea de suprafață (sau luminozitatea pe unitatea de suprafață) rămâne constantă. În schimb, teoria Big Bang-ului ne spune că într-un Univers expansionist, obiectele ar trebui să apară mai puţin luminoase, dar mai mari. Astfel, în cazul acestei teorii, luminozitatea de suprafață scade odată cu distanța. În plus, lumina se întinde odată cu extinderea Universului, diminuând astfel şi mai mult lumina. Deci, într-un Univers expansionist, galaxiile cele mai îndepărtate ar trebui să aibă o luminozitate de suprafață de sute sau de mii de ori mai mică decât galaxiile similare din apropierea noastră, ceea ce le-ar face de fapt nedetectabile cu telescoapele actuale.

Dar, noile studii arată că lucrurile nu stau chiar aşa. Oamenii de ştiinţă au comparat cu atenție dimensiunea și luminozitatea a aproximativ o mie de galaxii apropiate și extrem de îndepărtate; ei au ales galaxiile spiralate mai luminoase pentru comparații. Contrar predicția teoriei Big Bang-ului, ei au descoperit că luminozitatea de suprafață a galaxiilor aproapiate și a celor îndepărtate este identică. Aceste rezultate sunt în concordanţă cu geometria obișnuită, în cazul în care Universul nu se află în expansiune, și contrazic teoria conform căreia Universul nostru s-ar extinde.

Desigur, cum noi percepem galaxiile îndepărtate aşa cum erau ele cu miliarde de ani în urmă, s-ar putea spune că noi vedem lumina acestor galaxii cum era ea la început şi poate că acum ea este diferită, Big-Bang-ul reglând luminozitatea astfel încât să se producă iluzia unei luminozităţi constante, dar acest lucru ar fi o coincidență prea mare.

Dar, acesta nu e singurul rezultatul surprinzător al cercetării. Pentru a aplica testul luminozităţii de suprafață, propus pentru prima dată în 1930 de către fizicianul Richard C. Tolman, echipa a trebuit să determine luminozitatea reală a galaxiilor îndepărtate şi apropiate. Pentru a face acest lucru, astrofizicienii au trebuit să lege distanța până la galaxii cu fenomenul fizic al „deplasării în roşu”. Ei au emis ipoteza că distanța este proporțională cu deplasarea spre roșu la toate distanţele, acest lucru fiind verificat în cadrul Universului apropiat. Ei au verificat această relație dintre „deplasarea în roşu” și distanță, având datele luminozităţii unei supernove, care a fost folosită pentru a măsura ipoteza extinderii accelerate a Universului.

„Este uimitor că predicțiile în cazul acestei formule simple sunt la fel de bune ca previziunile din cadrul teoriei expensiunii Universului, care includ corecții complexe ale unei materii şi energii întunecate ipotetice”, a declarat co-autorul studiului, Dr. Renato Falomo, de Observatorul Astronomic din Padova, Italia. Dr. Riccardo Scarpa de la Institutul de Astrofizică din Canarias, Spania, un alt co-autor al studiului, a adăugat: „Din nou, ar putea ca acest lucru să fie doar o coincidență, dar ar fi a doua mare coincidență.”

Prin urmare, dacă Universul nu se extinde, deplasarea spre roșu a luminii odată cu creșterea distanței, trebuie să fie cauzată de alte fenomene – ceva ce se întâmplă la lumina se care se deplaseaza prin spaţiu.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO