Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un proiect secret al guvernului american – „Project Horizon” – de stabilire a unei baze militare pe Lună! Cât de adevărat poate fi?


baza lunaraSatelitul vechi de 4,5 miliarde de ani al Pământului, Luna, a fost mult timp un simbol al măreţiei pentru oameni. În timp ce cursa pentru spațiul cosmic este bine înregistrată în cărțile de istorie (între URSS şi SUA, în anii 50-60), documente recent declasificate dezvăluie planurile militare secrete ale americanilor în ceea ce priveşte Luna.

„Proiectul Horizon” a fost numele de cod pentru un proiect militar care intenționa să stabilească o bază militară pe Lună. „Există o cerință pentru un avanpost militar cu echipaj uman pe Lună. Avanpostul lunar este necesar să dezvolte și să protejeze potențialele interesele Statelor Unite ale Americii pe Lună, să dezvolte tehnici de supraveghere a Pământului și a spațiului cosmic de pe Lună, să reprezinte un releu de comunicații şi să servească ca bază pentru operațiunile de pe suprafața Lunii, sprijinind, dacă este necesar, investigațiile științifice de pe Lună”, se spune în documentul declasificat.

„Proiectul Horizon” a fost aprobat de guvernul american pe 9 iunie 1959, din următorul motiv: „A fi pe locul doi, după Uniunea Sovietică, în stabilirea unui avanpost pe Lună, ar fi dezastruos pentru prestigiul națiunii noastre și pentru filosofia noastră democratică.”

Avanpostul lunar și „proiectul Horizon” aveau următoarele scopuri:
* crearea unei stații de comunicații;
* conducerea de experimente științifice;
* extinderea capacităților de supraveghere în spațiul cosmic;
* cercetarea spaţială;
* dezvoltarea unui avanpost cu gravitaţie redusă;
* servicii de urgenţă şi de salvare spaţială;
* apărarea împotriva atacurilor cu rachete.

P.S. Au dat şi ei publicităţii un document declasificat, care, pentru mine nu are nicio valoare. Precum am mai spus şi în alte dăţi, eu sunt aproape sigur că niciun om nu a ajuns pe Lună şi nu va ajunge nici în viitor, dacă nu se rezolvă mai întâi problema trecerii de ucigătoarea centură de radiaţii Van Allen, ce înconjoară Pământul.

project-horizon-1


Lasă un comentariu