Enigma trupului care sângerează după 400 de ani


Recent, vorbeam în acest articol – Un caz tulburător neexplicat de ştiinţă: trupul neputrezit al sfintei Catherine. Deşi moartă de 67 de ani, femeia arăta ca şi cum ar fi murit ieri! – despre trupul mort al unei sfinte franceze, Catherine Laboure, care, la deshumare, arăta de parcă ar fi murit foarte recent.

Iată, un caz extraordinar care a atras atenţia câtorva mari savanţi.

În urmă cu aproximativ patru secole, un soldat pe nume San Placio a fost ucis în Mexic în timpul unei confruntări dintre spanioli şi indieni. Aceştia din urmă, crezând că este vorba despre un mare comandant, au acoperit cadavrul cu un strat de ceară şi l-au pus într-un templu.

În 1950, corpul lui San Placio a fost descoperit într-un catafalc al bisericii Celaya, aproape de locul unde a avut loc lupta. Cadavrul era într-o perfectă stare de conservare şi, după ce stratul de ceară a fost îndepărtat, pe un interval de aproximativ o lună, rănile au continuat să sângereze. Medicii şi savanţii au examinat corpul, dar rezultatul analizei lor nu a fost făcut public.

Miliarde de persoane s-au perindat înaintea corpului neînsufleţit, care se află încă la Celaya, intact, în ciuda a patru secole trecute.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO