Poţi să mori din cauza unei broaşte ţestoase sau a unui măgar!? 5 morţi incredibile ale unor filozofi greci din Antichitate


Moartea… paradoxal, dar ea este una dintre cele mai importante părți ale vieții. Dar cel mai puternic aspect despre moarte este dat de faptul că ea ne lovește pe toți. Şi multe lucruri din viața noastră se învârt în jurul morții. Nu contează cât de bogat sau de inteligent suntem – toți ne îndreptăm spre aceeași destinație. Nimeni nu e cruţat. Însă ne dorim cu toţii să avem o moarte liniştită.

Dar, dacă ne întoarcem cu mult în timp, putem constata că unele personalităţi ale antichităţii, de exemplu, au avut nişte morţi cu adevărat incredibile. Aşadar, în acest articol puteţi citi o listă de 5 filozofi greci care au murit în condiţii de care veţi rămâne absolut uimiţi…

Eschil – mort din cauza unei broaşte ţestoase

După cum știm cu toții, Grecia antică a avut trei mari dramaturgi: Eschil, Sofocle și Euripide. Multe se cunosc despre el, dar mai puţin se ştie despre cum a murit acest mare om. Legenda spune că Eschil a fost ucis, atunci când un vultur a scăpat deasupra capului său o broască țestoasă!

Draco a murit din cauza unor pălării şi mantii

Draco a fost un creator de legi atenian, care a fost atât de sever încât şi astăzi folosim cuvântul de „legi draconice”, pentru a desemna legi inutil de severe. Potrivit lui Suda (o enciclopedie bizantină a lumii mediteraneene antice), Draco a murit sufocându-se în cantitatea uriașă de pălării și mantii pe care susținătorii săi le-au aruncat asupra sa!

Empedocle a decedat arucându-se într-un vulcan activ

Empedocle a fost unul dintre filozofii pre-socratici. El a afirmat despre sine că este un daimon, o ființă nemuritoare care a fost pedepsită cu nenumărate reîncarnări. Convins că a atins starea umană perfectă, el a afirmat că trebuia să se reîncarneze ca nemuritor.

Există câteva povești despre moartea lui Empedocle, dar cea mai interesantă este descrisă de Diogenes Laertius. Conform acestei povești, el a murit sărind într-un vulcan activ, Muntele Etna. Se presupune că a vrut să se dovedească că ar fi un zeu.

Chrysippus – mort din cauza unui măgar

Chrysippus a fost unul dintre cei mai mari stoici din toate timpurile. Când a murit profesorul său, Cleanthes, el a format școala filosofică de stoicism care ne este cunoscută astăzi. Mai mult, el a fost un autor foarte rodnic, despre care se crede că a scris 705 de lucrări.

Există o poveste cu privire la moartea acestui mare filozof. Astfel, după ce a văzut un măgar mâncând smochine, a exclamat: „Acum daţi-i măgarului nişte vin, pentru a putea digera smochinele”, după care a murit în hohote de râs.

Pitagora – mort din cauza unor fasole

Probabil că mulţi dintre noi am auzit de filozoful Pitagora. El avea reguli ridicol de stricte cu privire la toate aspectele. Una dintre cele mai cunoscute reguli a fost interzicerea consumului de fasole. Conform unei povești găsite în scrierile lui Diogenes Laertius, Pitagora, în timp ce fugea de dușmanii săi, a dat peste un câmp de fasole, dar a refuzat să treacă peste el pentru că era împotriva învățăturii sale; astfel, ajuns în mâinile vrăjmaşilor, el a murit.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO