Cei mai controversaţi 8 ocultişti din lume


ocultistiDe-a lungul Evului Mediu și în perioadele Renașterii și Iluminismului, ocultiştii au persistat în preocupările lor mistice și metafizice. Să enumărăm doar câteva nume pe care în mod sigur le cunoaşteţi din istorie: Simon Magul sau Gilles de Rais.

Chiar și astăzi, diverse persoane, inclusiv câteva care sunt renumite în întreaga lume, continuă să fie preocupaţi de aceste domenii. De aceea, în acest articol o să vă prezint o listă cu aceşti ocultişti, atât din timpurile trecute, cât şi din timpurile moderne. Sper să vă placă. Lectură plăcută!

apsethus-libianul1) Apsethus Libianul.

Mai mult decât orice, Apsethus Libianul a dorit să fie zeu. În acest scop, el a umplut cuști cu papagali capturați, învățându-i să repete doar o singură propoziție: „Apsethus este un zeu”. Ulterior, el a eliberat papagalii, aceştia promovând astfel statutul său divin.

Unii oameni, auzind ceea ce spun papagalii, au văzut în spusele papagalilor un semn divin, aşa că ei au început să se închine lui Apsethus, făcând sacrificii în numele lui, un lucru pe care el şi l-a dorit mereu.

Cu toate acestea, un grec înţelept, înţelegând trucul lui Apsethus, i-a învățat pe papagali să spună următoarele: „Apsethus, după ce ne-a pus în cuști, ne-a obligat să spunem: Apsethus este un zeu.”

Libienii nu au fost prea încântaţi să fie păcăliţi, aşa că ei l-au ars pe omul care pretindea că ar fi un zeu.

giges-din-lidia2) Giges din Lidia.

După ce regele Midas a fost răsturnat de cimerieni, el s-a sinucis, iar liderii regionali şi-au creat propriile lor regate. Unul dintre acești lideri a fost Giges, care a fondat și a condus Lidia. Cu toate că istoricul grec Herodot din Halicarnas a scris de Giges, iar Platon a inventat o poveste cu privire la Giges care ar fi deţinut un inel de invizibilitate, totuşi puţine se ştiu sigur despre el.

Giges era un ocultist care a crezut în divinație și a apelat la oracolul din Delphi pentru a-i ghici viitorul. Astfel, aflând ce-i rezervă viitorul, Giges a luat hotărârea să se opună cimerienilor, care distruseseră alte state greceşti.

Există mai mulţi cercetători ai Bibliei care îl identifică pe Giges cu Gog, conducătorul lui Magog, menționat în Ezechiel și în Cartea Apocalipsei.

simon-magul3) Simon Magul

Simon Magul (Simon din Samaria) a fost un predicator gnostic însemnat din secolul I d.C., pomenit în Noul Testament, în scrierile creștine patristice și în scrierile gnostice. Scrierile creștine îl descriu negativ, cele gnostice pozitiv.

Conform scrierilor creștine, Simon Magul ar fi cerut să cumpere puterea Spiritului Sfânt pe bani (Faptele Apostolilor 8, 9-24). De la acest episod, cumpărarea celor sfinte pe bani se numește “simonie”.

În scrierea sa “Apologia”, Iustin Martirul și Filozoful relatează despre un samaritean pe nume Simon din satul Gitta, care ar fi devenit celebru prin minunile sale făcute la Roma, în timpul împăratului Claudius, ajungând să fie socotit zeu de către popor. Hipolit menționează o lucrare atribuită lui Simon Magul (“Marea Revelație”), în care autorul predică omniprezența Forței Infinite, ca principiu a tot ce există.

Simon Magul mai este menţionat şi ca „Iisus-ul Illuminaţilor”.

albertus-magnus4) Albertus Magnus

Născut Albert de Groot, Albertus a adoptat versiunea latină a lui „Groot”, fiind cunoscut ulterior ca şi Magnus Albertus. Fiind alchimist, el a fost primul care a produs „arsenicul în formă liberă” şi care a preparat soda caustică.

El a fost convins că metalele de bază, cum ar fi plumbul, ar putea fi transmutate în aur. Se presupune că Albertus Magnus a deținut celebra piatră filozofală, visul de aur al oricărui alchimist celebru.

gilles-de-rais5) Gilles De Rais

Gilles de Rais a fost un baron (membru al Casei de Montmorency) și alchimist francez. A participat la războiul de 100 de ani, obținând, ca urmare a realizărilor sale militare și a faptelor sale de vitejie, titlul de mareșal al Franței; el a fost, de asemenea, companion al Ioanei d’Arc.

Baronul a fost arestat și executat în baza acuzațiilor de crime în serie, violuri, torționări și necrofilism. A fost sursa de inspirație pentru personajul de folclor „Barbă albastră”.

nicholas-flamel6) Nicolas Flamel

Pentru Nicolas Flamel, alchimia nu era doar o căutare a unei metode de a transforma metalele de bază în aur, ci, de asemenea, şi o căutare a adevărului etern și a înțelepciunii. Piatra filozofală ar aduce o astfel de cunoaștere, credea el, numai dacă putea fi găsită.

Se presupune că până la urmă Flamel a descoperit procesul de transmutare a metalelor de bază în aur și a devenit bogat. El şi-a folosit astfel bogățiile obţinute pentru a-i ajuta pe alții aflaţi în nevoie. Întregul secret a fost descoperit de Flamel dintr-o carte misterioasă pe care a cumpărat-o dintr-o librărie.

Până la urmă cartea misterioasă a ajuns în posesia cardinalului de Richelieu, fostul prim-ministru al Franţei din secolul al XVII-lea.

dion-fortune7) Dion Fortune

Membră a Ordinului Hermetic „Golden Dawn”, Dion Fortune a fost fondatoarea Fraternității Luminii Interioare şi o practicantă pasionată a mai multor tradiții ezoterice și oculte. Medium încă din adolescență, ea a pretins că poate să contacteze spiritele lui Socrate și Merlin, având viziuni ale continentului pierdut Atlantida.

Dion Fortune a crezut în legendele regelui Arthur, spunea că Biblia era una alegorică și că Iisus a fost un profet, la fel ca şi Orfeu, Mithra și Melchisedec.

Fortune a rămas o ocultistă influentă, dar a suferit o „cădere nervoasa”, ca urmare a unor „atacuri psihice”.

gerald-gardner8 ) Gerald Gardner

Unul dintre fondatorii Wicca și a neopăgânismului, Gerald Gardner a fost identificat ca fiind un vrăjitor modern. Nudist, antropolog amator, care a studiat armele şi magie, folclorist, scriitor şi prieten al ocultistului Aleister Crowley, Gardner a studiat și a practicat multe tradiții oculte și ezoterice.

Mass-media din zilele sale l-a numit „vrăjitorul-şef al Marii Britanii” pentru că a popularizat Wicca și neopăgânismul, vizând în special bărbații și femeile tinere. El a fost criticat de vrăjitori, întrucât se credea că el a împărtășit prea multe secrete ale vrăjitoriei, iar comportamentul său a dus la schisme în sabatul lui, „New Forest”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO