În Ecuador, există o galerie imensă de peşteri, care poate duce către o lume interioară misterioasă! De ce nu s-a mai cercetat această lume?


În 1970, un ziar din Ecuador – „El Telegrafo” –  publica un articol şocant: „O autentică lume subterană în America“. Articolul, care ocupa întreaga pagină, era întregit de fotografii alb-negru care nu numai că prezentau echipa intrând într-un sistem de peşteri, dar şi intrarea într-un labirint subteran. Această intrare, mai largă decât o uşă de hambar, dădea impresia că e un soi de deschidere artificială, cu nişte grinzi groase, stratificate, masive.

Membrii expediţiei erau: Juan Moricz, Gaston Fernandez, dr. Gerardo Pena Matheus, Lilian Icaza, Hernan Fernandez, Mario Polit, Pedro Luna şi Jose Rojas. La sfârşit, exista şi o listă cu diverse ajutoare, ghizi şi lideri. Ce căuta această expediţie? Revista de limbă germană din Argentina, „La Plata Ruf”, i-a luat un interviu liderului expediţiei, Juan Moricz. lată un extras din declaraţia lui Moricz:

– Scopul expediţiei a fost să fotografiem, să filmăm şi să documentăm o realitate arheologică în mare parte necunoscută sau negată. De asemenea, am vrut să pregătim calea pentru o a doua expediţie, mai cuprinzătoare, în care să putem dovedi că această lume subterană redescoperită este locul în care au trăit şi au muncit părinţii civilizaţiei umane.

– Sistemul de peşteri se continuă pe mii de kilometri, întinzându-se departe, sub continentul nostru american, în special sub masivul Cordillera. Aerul este curat şi ventilaţia perfectă, iar temperatura rămâne constantă, de 20 de grade Celsius.

– Intrarea se află o altitudine de cam 1.000 de metri deasupra nivelului mării şi la cam 300 de metri sub vârful muntelui. După intrarea în sistemul de peşteri prin această intrare, lumina torţelor şi a lanternelor arată o privelişte subterană uluitoare.

– Largă de 60 până la 80 de metri şi înaltă de 100 până la 120 de metri, arată ca o imensă sală, cu pereţi şi tavan din blocuri de piatră şi panouri artistic sculptate. Dar nu e de fapt decât începutul unei colosale şosele.

– Secţiunea explorată de noi este doar o mică parte. Am fost în măsură să descoperim numeroase coridoare, galerii şi săli, pornind din galeria principală, dar încă nu le-am investigat.

Articolul continuă cu descrierea locaţiei intrării. Din oraşul Cuenca din colţul sud-estic al Ecuadorului, au pornit cu o echipă de 43 de catâri şi ghizi experţi locali către El Pescado, Tres Copales, La Esperanza şi La Union, spre o bază locală a armatei. De acolo, au călătorit în canoe până la La Puntilla, unde Rio Santiago întâlneşte Rio Coangos. Apoi a urmat un marş greu spre mica aşezare Guajare, unde au înfiinţat tabăra de bază a expediţiei.

Dar, chiar exista această lume subterană? Dacă da, de ce a fost ea ulterior ascunsă publicului? S-a descoperit acolo ceva ce a trebuit să fie ascuns?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO