Comandamentul Strategic al Statelor Unite postează un tweet misterios, stârnind panică şi speculaţii pe Internet


Comandamentul Strategic al Statelor Unite (USSTRATCOM) este unul dintre cele 11 comandamente de luptă unificate din cadrul Departamentul Apărării al Statelor Unite. Cu sediul la baza Forțelor Aeriene Offutt, Nebraska, USSTRATCOM folosește capabilități nucleare, cibernetice, globale, de război electronic, de apărare antirachetă și informații, pentru a descuraja agresivitatea şi pentru a răspunde decisiv în cadrul unui atac inamic.

Ei bine, duminică, 28 martie 2021, la ora prânzului, Comandamentul Strategic a provocat panică printre unii utilizatori de Twitter, după ce pagina de Twitter a lui USSTRATCOM a apărut mai multe caractere ASCII; unii s-au temut că acestea ar putea reprezenta codurile nucleare ale Statelor Unite. Să presupunem prin absurd că ar fi aşa; cine ar putea periclita atât de mult securitatea naţională a Statelor Unite, postând aşa ceva public, pe Twitter!?

Mesajul cu aceste caractere aleatoare, ce păreau a constitui un mesaj criptat, a fost şters între timp de pe pagina de Twitter al USSTRATCOM, dar au existat mii de retweet-uri, care au păstrat mesajul original.

Unii însă, mai puţin pesimişti, cred că ar fi vorba de parola contului de Twitter al lui USSTRATCOM.

Mai târziu, după ce postarea de pe Twitter a lui USSTRATCOM a fost ştearsă, la insistenţele utilizatorilor, cei de la Comandamentul Strategic al Statelor Unite au răspuns: „Scuze pentru confuzii, Vă rugăm să nu luaţi în seamă postarea”.

Şi ca totul să pară şi mai ciudat, Forţele Canadiene răspund şi ele la tweet-ul enigmatic şters al lui USSTRATCOM: „Aceste lucruri se întâmplă. Ţi se poate întâmpla şi ţie într-o zi. E OK, oameni buni”.

Totuşi, speculaţiile de pe Internet nu au dispărut, unele dintre ele susţinând că mesajul criptat a fost într-adevăr ceva secret, ce nu ar fi trebuit să apară.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO