Lucrurile suspecte din spatele naraţiunii oficiale despre talibanii din Afghanistan. Ni se ascunde ceva?


Subiectul nr.1 în zilele acestea în presa mondială îl constituie revenirea în forţă a talibanilor în Afghanistan, după retragerea forţelor internaţionale din această ţară. Unii analişti politici consideră această revenire a talibanilor după 20 de ani drept o înfrângere categorică a Statelor Unite şi a aliaţilor occidentali, care nu a reuşit să asigure o viaţă democrată stabilă în Afghanistan.

Însă problema este alta: mass-media principală se pare că manipulează din nou opinia publică. Se relatează zeci de povești despre crizele umanitare, despre refugiați care fug din ţară, despre soarta femeilor sub talibani și ni se prezintă „videoclipuri șocante” de oameni disperați. Aceasta este povestea oficială. Dar, mai e şi altceva în spatele ei? Sunt doar câteva suspiciuni…

În primul rând, e ciudat cum talibanii au luat controlul asupra unei mari părţi din ţară fără să li se opună aproape nicio rezistenţă. Armata afgană, sub comanda președintelui Ashraf Ghani, nu a făcut nimic pentru a opri înaintarea inamicului. De parcă forțele de securitate afgane ar fi primit ordin să se retragă ca parte a unui posibil acord secret cu talibanii.

În al doilea rând, aşa cum bine observa un utilizator de pe Twitter, Kit Cavaleresc, celebrul videoclip cu oameni care aleargă după un avion ce decolează din capitala Afghanistanului, Kabul, pare a fi foarte suspect. Citez din postarea de pe Twitter:

„Videoclipul acesta nu vi se pare suspect? Dacă toți sunt refugiați disperați, unde sunt femeile și copiii? De ce majoritatea aleargă ca şi cum ar face jogging și nu fac niciun efort pentru a urca în avion? De ce oamenii se opresc, zâmbesc și fac semn cu mâna spre cameră? #AfghanistanAirport”.

Şi, ca totul să fie şi mai bizar, a apărut şi un videoclip în care talibanii se dau în maşinuţe pentru copii! Wtf!?

În plus, în aceiaşi mass-medie principală globală, ni se atrage atenţia asupra faptului că victoria talibanilor în Afghanistan poate duce la reapariţia terorismului în lume, inclusiv un nou „9/11” (de exemplu – Terror attack ‘on scale of 9/11’ likely if Taliban cement control over Afghanistan, senior Conservative claims / The Independent). Şi, totodată, ni se pune în vedere că va urma un val masiv de imigranţi afgani.

În concluzie, povestea Afghanistanului, așa cum este relatată de marile corporaţii de mass-media, este o naraţiune plină de confuzie şi haos, menită să furnizeze „combustibil” pentru viitoare evenimente grave în lume. Ce-o să fie, o să vedem în săptămânile şi lunile următoare…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock