Predicţia unui supercomputer de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts: civilizaţia umană se va sfârşi până în anul 2040


În istoria civilizaţiei noastre, au existat nenumărate predicții despre sfârșitul lumii. Dar, cele mai multe dintre ele nu sunt altceva decât teorii ale conspirației. Însă, în 1973, cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) au prezis sfârșitul civilizației noastre cu ajutorul unuia dintre cele mai puternice supercomputere din acea vreme. În acel an, experții au dezvoltat un program de calculator la MIT, pentru a modela durabilitatea globală. Iar, în urma acestui program, supercomputerul MIT a prezis că până în 2040 civilizația noastră se va sfârși.

Aşadar, care este povestea din spatele acestei predicţii? Programul a fost inițial dezvoltat de Jay Forrester, care a fost însărcinat de organizaţia „Clubul de la Roma” să prezică viitorul creșterii globale, având în vedere resursele noastre planetare disponibile. „Clubul de la Roma” este o organizație formată din diferite personalităţi (în special politice, militare şi ştiinţifice), a cărei misiune oficială este aceea de „a promova înțelegerea provocărilor globale cu care se confruntă omenirea și de a propune soluții prin analize științifice”. Dar, unii conspiraţionişti spun că „Clubul de la Roma” este o societate francmasonică, condusă de oameni puternici şi bogaţi (gen Rockefeller) având scopuri oculte privind dominarea întregii lumii de către o “Elită Mondială”. Astfel, „Clubul de la Roma” n-ar fi altceva decât un paravan de societate ocultă ce promovează “noua ordine mondială” şi “guvernul mondial”, la fel ca alte societăţi din zilele actuale, ca: Grupul Bilderberg, Consiliul pentru Relaţii Externe (CFR) sau Comisia Trilaterală.

Modelul lui Forrester a analizat cinci factori esențiali care, cel mai probabil, ar putea influența creșterea pe Pământ: populația, producția agricolă, epuizarea resurselor neregenerabile, producția industrială și poluarea generată de omenire. Având în vedere cele de mai sus și folosind modelul World3, modelul dinamic al sistemului pentru simularea computerizată a interacțiunilor dintre populație, creșterea industrială, producția alimentară și limitele ecosistemelor Pământului, oamenii de știință au descoperit că civilizația, așa cum o știm, se va prăbuşi în acest secol (XXI).

Interesant e că, în deceniile de când a apărut primul model, cercetările au arătat că multe dintre predicțiile făcute de acest model de pionierat sunt destul de exacte, unele susținând că ne putem aștepta ca primele etape ale colapsului global să înceapă să apară în curând…

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)
ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO