EXCLUSIV! Un amator propune o teorie revoluţionară privind predicţia cutremurelor! Totul depinde de poziţia Soarelui şi Lunii…


Pornind de la cutremurul recent care a avut loc în România în noaptea de 27/28 octombrie 2018, şi care a avut 5,8 grade pe scara Richter magnitudine, portalul de ştiri hotnews.ro se întreabă pe bună dreptate de ce se produc cele mai multe cutremure noaptea şi nu ziua. În urma studiului s-a constatat că din ultimele 1000 de cutremure din România (luând în calcul doar seismele de peste 3 grade Richter), aproape 800 au avut loc noaptea (între orele 20-8) și puțin peste 200 ziua (între orele 8-20). Interesant e faptul că cercetătorii de la Institutul de Fizică a Pământului au studiat mai bine de 5 ani acest fenomen, dar nu au găsit o logică.

Însă, am găsit pe Internet un studiu ştiinţific al unui nespecialist (da, şi amatorii pot face studii ştiinţifice!), privind posibila legătură între cutremure şi calendar (momentul zilei/nopţii). Studiul poate fi găsit pe site-ul researchpipeline.com. Iată câteva idei pe care le-am conspectat din acest studiu extrem de interesant:

* Luna este responsabilă pentru mareele din jurul Pământului. Deci, pare rezonabil să ne gândim că Luna sau Soarele pot avea o influenţă la fel de semnificativă pentru „mareele de uscat”, care ar putea acționa ca un declanșator al cutremurelor.

* S-au făcut histograme pentru un număr total de 66.725 de cutremure şi s-a calculat poziţia Soarelui şi Lunii faţă de Pământ în momentul în care au avut loc cutremure. Rezultatul? S-a constatat o creștere a numărului de cutremure, atunci când Luna și Soarele se află pe laturile opuse ale Pământului. Acest lucru are sens: Luna și Soarele „trag” Pământul în direcții opuse, ceea ce pare să producă o alunecare mai mare a liniilor de falii ale Pământului.

* Există, de asemenea, și o scădere a numărului de cutremure atunci când Luna și Soarele sunt situate în aceeaşi poziţie pe cer. Cumva, acest lucru pare să indice faptul că cele două corpuri cereşti par să ţină liniile de falii ale Pământului.

* Cea mai interesantă constatare a fost aceea că acest rezultat a fost independent de locația de pe Pământ. Acest lucru este un indiciu că influența Soarelui şi Lunii acţionează mai aproape de nucleul Pământului, decât în apropierea crustei Terrei.

Aşadar, atenţie atunci când Luna şi Soarele se află situate la orizonturi opuse pe cer!


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock