Un crocodil gigant – ”Gustave” – a omorât de-a lungul timpului peste 300 de oameni și nu a putut fi prins niciodată! Ce reptilă inteligentă…


Un crocodil imens, poreclit Gustave, terorizează localnicii de lângă lacul Tanganyika din Burundi de zeci de ani. De-a lungul deceniilor, această reptilă uriașă a fost implicată într-un șir de atacuri letale în satele de sus și de jos de pe malul nord-estic al lacului Tanganyika, raportându-se peste 300 de victime.

Unii cred că Gustave ar putea avea o vârstă de până la 100 de ani, deși oamenii de știință cred că este mai probabil ca cifra să fie mai aproape de 60. Oricum, fiara este fără îndoială una mortală.

În ciuda eforturilor concertate ale vânătorilor din regiune, nimeni nu a reușit să-l prindă sau să-l omoare. Asemenea încercări au fost chiar filmate pentru un documentar din 2004 – ”Capturing the Killer Croc” (”Capturarea crocodilului-ucigaș”) – în care, un grup de vânători urmărea să captureze animalul și să-l elibereze departe de așezările umane.

În mod inevitabil, însă, eforturile lor de a-l prinde pe Gustave folosind o capcană sofisticată s-au încheiat cu eșec. Nu totul este însă pierdut.

Cel mai recent, observările fiarei au dispărut, sugerând că uriașul crocodil fie a murit din cauze naturale, fie s-a mutat într-o altă zonă pentru a-și efectua atacurile. Nu a fost găsit niciun semn al unui cadavru, așa că nu este clar dacă este încă în viață sau nu.

E posibil totuși ca Gustave să urmărească din umbră, așteptând o șansă de a ataca din nou.


Lasă un comentariu