„Merele negre” chiar există! Ele cresc doar în Tibet, şi sunt atât de rare încât un măr costă „doar” 7 dolari pe bucată…


Când vă gândiţi la mere, mintea vă duce, în mod inevitabil, la mere galbene, verzi sau roşii. Mere albastre nu a văzut nimeni, dar „mere negre”!? Vă vine să credeţi sau nu, asemenea mere cresc doar în regiunea Tibetului şi se mai numesc şi mere de tip „diamant negru”.

Merele negre au o textură crocantă unică în rândul acestor fructe, iar gustul lor este chiar mai dulce decât cel al mierii de albine.

Datorită faptului că aceste mere se găsesc atât de rar pe Pământ (doar în zona Tibetului, ca urmare a climatului specific), s-a ajuns la nişte preţuri astronomice: un măr de tip „diamant negru” poate costa şi imensa sumă de 7 dolari, adică aproximativ 30 lei/măr!

Merele își datorează culoarea neagră climei din munții Tibetului, unde fructele primesc multă lumină ultravioletă în timpul zilei, dar temperatura fluctuează dramatic noaptea, făcând pielea de pe măr să capete o culoare întunecată.


Lasă un comentariu