Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce aleg albinele formele hexagonale? Un mister al naturii

1008

blank
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Albinele petrec mult timp lucrând, dar nu le place să lucreze degeaba – albinele trebuie să fie eficiente. Albinele își construiesc, de asemenea, fagurii în mod eficient, iar forma hexagonală ajută la acest lucru.

Fagurii sunt realizaţi din ceară de albine produsă de albine lucrătoare. Ele produc ceară din glandele speciale din corpul lor, pe care apoi le amestecă cu puțină miere și polen pentru a produce ceara de albine. Fagurii vor servi drept vase de depozitare a mierii, precum și camere pentru creșterea albinelor tinere.

De ce aleg albinele hexagoanele? Filozofii antici s-au întrebat și ei despre acest lucru. Filozoful grec Pappus din Alexandria, care a studiat hexagonele în urmă cu peste 1.600 de ani, a considerat că albinele au o anumită “prevedere geometrică”, în timp ce entomologul William Kirby credea că albinele sunt „matematicieni instruiți în ceruri”. Chiar și Charles Darwin a fost curios cu privire la hexagonele albinelor și a efectuat experimente pentru a vedea dacă albinele pot construi faguri hexagonali folosind instinctele lor, ori dacă este un comportament învățat.

blank

Dacă aţi dori să utilizați o singură formă pentru a acoperi o suprafață plană, există doar trei forme care funcționează: triunghiuri echilaterale, pătrate și hexagoane. Dintre acestea, hexagoanele folosesc cea mai mică dimensiune al unui perete de separare, deci este logic ca albinele să le prefere, deoarece înseamnă că trebuie să folosească mai puțină ceară de albine. Aşadar, fagurele hexagonal este absolut perfect în economisirea forței de muncă și a cerii!

Orgoni Crystal