Caracatiţă cu 96 de tentacule într-o fotografie controversată! Mulţi se întreabă dacă ea chiar a existat…

Natura este într-adevăr minunată, iar o caracatiţă cu 96 de braţe fotografiată acum 22 de ani încă îi şochează pe mulţi oameni. În Acvariul Marin Shima, din orașul Shima (Japonia), a trăit o caracatiţă cu 96 de tentacule, în greutate de 3,3 kg, măsurând 90 cm lungime, ea fiind capturată în apropiere de Golful Matoya, în decembrie 1998.

Caracatița a murit 5 luni mai târziu, dar ea a depus ouă înainte de asta. Toţi puii de caracatiţă au avut 8 tentacule, dar au murit o lună mai târziu.

Unii s-au întrebat de autenticitatea fotografiei a caracatiţei cu 96 de tentacule. Se pare că acea caracatiță avea 8 tentacule, dar acestea se ramificau în mai mici tentacule, rezultând în total 96 de tentacule.

Oamenii de ştiinţă nu au putut explica pe deplin acest fenomen, dar ei cred că aceste multe tentacule ar fi putut fi un rezultat atipic de regenerare, care a avut loc după ce caracatița a suferit un proces cunoscut sub numele de bifurcație, care este destul de comună în rândul unor specii de caracatiță.

Lasă un comentariu