Crocodil pe două picioare? Iată ce-au descoperit paleontologii…


Imagine: Anthony Romilio

Paleontologii au descoperit o specie preistorică de crocodil care putea merge pe două picioare în loc de patru. Datând în urmă cu 120 de milioane de ani, acest crocodil neobișnuit a fost identificat datorită amprentelor fosile găsite în situl Sacheon Jahye-ri din Coreea de Sud.

Oamenii de știință au fost atrași de faptul că unele dintre amprente păreau a fi fost lăsate de picioarele posterioare ale unei creaturi asemănătoare cu un crocodil; cu toate acestea, nu existau amprentele picioarelor anterioare sau urme ale unei cozi târâtoare. Aşadar, această specie neobișnuită – care a fost numită Batrachopus grandis – trebuie să se fi plimbat doar pe picioarele posterioare, coada ţinându-şi-o în aer, în timp ce mergea. Este o modalitate de mers văzută în mod obișnuit la unii dinozauri decât la ​​crocodili.

„Crocodilii obișnuiți merg într-o poziție ghemuită și îşi creează căi care sunt largi”, a declarat autorul principal al studiului, Kyung Soo Kim, de la Universitatea Națională Chinju. „(…) Devine clar că aceste creaturi se mișcau bipedal. Se mișcau în același mod ca mulți dinozauri, dar urmele nu erau făcute de dinozauri. Dinozaurii și descendenții lor păşeau pe degetele de la picioare. Crocodilii merg pe platoul picioarelor, lăsând urme clare de călcâie, așa cum fac oamenii.”

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): gizmodo.com


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock